Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “yıllardır konuşulan doğal alanlarımızı artık aktifleştirmek istiyoruz” dedi.

Bakırcı bu anlamda Taşlıdere vadisinin Kano ve Rafting sporları merkezi haline getirileceği müjdesini verdi.

Taşlıdere vadisi ile ilgili önemli bir proje üzerinde durduklarını belirten Bakırcı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini ve Taşlıdere Vadisinin iki aşamalı olarak rafting ve kano için su sporları merkezi haline dönüştürüleceğini söyledi.

 

Bakırcı, “Bölgemizde rafting gibi akarsu sporlarının gelişmesi için destek veriyoruz. Taşlıdere’de kendi çabalarımızla yeni bir parkur oluşturduk. Bakanımızla görüştük, stadyum ve sosyal alanlarının bulunduğu bu bölgeyi çeşitli sporların yapılabileceği yer haline getirmek istiyoruz. İki köprü arasındaki alanı kano ve rafting için, denizle Taşlıdere köprüsü arasını ise kayıkların girebileceği bir alan olarak düşünüyoruz. Bu yönde bir projemiz var. Bakanımız yasalar çerçevesinde bize yardımcı olunması talimatını verdi. Kamuoyunun desteği ile bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.  

Askoroz (Taşlıdere) vadisinin su sporları alanında adını Türkiye’ye duyuracağını vurgulayan Bakırcı, Rize’nin geleceğini sırtlanan turizmin altyapısı oluşturuluyor. Bunun değerinin sonraki yıllarda daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ