Sivasspor-Vestel Manisaspor maçından önce Hakkari'de şehit düşen askerler ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe'de oynarken attığı her gol sonrası asker selamı verdiği için adı 'Asker Bülent' e çıkan Bülent Uygun, Manisaspor maçı öncesi saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı.

 

Siyah-beyaz renklere sahip Vestel Manisaspor, sahaya siyah formayla çıktı. Maçın tribün gelirinin de şehit ailelerine bağışlanacağı bildirildi.

 


Maçtan önce tüm Sivaslılar'ı Türk Bayrakları ile maça davet eden Uygun, kendine has selamı ve gözyaşları ile geceye damgasını vurdu.


TARAFTARIN TERÖRE TEPKİSİ

Taraftarlar da maç öncesinde 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' gibi çeşitli sloganlarla teröre lanet yağdırdı. Tribünlerde, 'Hepimiz Mehmetçiğiz', 'Bir ölürüz, bin doğarız' gibi pankartlar dikkat çekti.

Protokol ve basın tribününden yayın odalarına kadar her yeri Türk  bayraklarıyla donatılan stadyumda, basın mensuplarından, kameramanlara, sağlık görevlilerine kadar herkes 10. Yıl Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Bu arada Sivassporlu futbolcular yedek kulübelerine 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı gazete sayfasını astı. Maçtan önce kent meydanındaki Atatürk anıtı önünde toplanan bir grup Sivassporlu taraftar da İstiklal Marşı okuduktan sonra terör olaylarını protesto etti.

haber1 

Editör: HABER MERKEZİ