Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün Rize il genelinde köylerde gençlerin sosyal sportif faaliyetlerini yapabilmeleri için köylere semt futbol sahası yapıyor.

Gençlerin özgürce spor yapmasına olanak sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün Rize İl genelinde köylerde yaptığı 10 adet semt futbol sahalarının bir yenisi Çayeli Aşıklar köyünde yapılıyor.

Çayeli İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru’dan alınan bilgiye göre “Rize ilinde bir yıl önce Gençlik Spor İl Müdürlüğünce ihaleleri yapılan İlimiz genelinde 10 adet köylerimizde semt futbol sahaları yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Çayeli İlçesi en büyük köylerinden iki adet amatör kulübü olan Aşıklar köyünde yapılmaktadır.”

Kuru, “Aşıklar Köyü Futbol Semt sahasını köy muhtarımız Mehmet Arıcı ile yerinde incelemelerde bulunarak 10 gün içinde futbol sahası hazır olacak. İlimiz genelindeki futbol semt sahalarının ödenekleri için çaba sarf edip bakanlıktan çıkaran vekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyoruz”

Kuru, “Semt sahalarını kendi yerleşim yerlerine kazandırmak için köy ya da mahalle muhtarlarının oranın tüzel kişiliğine ait yeteri kadar boş araziyi göstererek ilindeki Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüklerine başvurmaları yeterli” Şeklinde açıklamada bulundu.

Aşıklar Köyü muhtarı Mehmet Arıcı da yaptığı açıklamada; “bu tesisi köyümüze kazandıran Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Çayeli İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru başta olmak üzere ve diğer meclis üyelerimize Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar ve Rize Milletvekilimizin Hasan Karal Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak köyüm adına teşekkürlerimi iletirim.”

Muhtar Arıcı, “Ayrıca köyümde yapılan futbol semt sahasının ismini köyümüzden 1992 Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde şehit olan Ahmet Doğan Dağcı Semt Spor Kompleksi olarak ismini vereceğiz ve şehidimizi ismini yaşatacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ