Süper ligde 23 yıl sonra en gollü hafta yaşandı ve temsilcimiz Gaziantep deplasman maçında rakip takım filelerini 5 kez havalandırarak en gollü haftanın en golcü takımı oldu ve 9 gollü maçta gülen taraf 5 – 4 ‘lük galibiyetle Rizespor oldu.

Çaykur Rizespor özellikle Bülent Uygun ile Rize’nin havasına büründü. Sabah yağmur, öğlen güneş, akşam kar hesabı. Yeşil – mavili takım 3 gün önce Rize’de Malatyaspor karşısında son derece berbat ötesi futbol ve farklı mağlubiyet almıştı. 8 eksikle gidilen Gaziantep deplasman maçında bir bakıyorsunuz Bülent Uygun’un sahaya sürdüğü yedek ağırlıklı kadro tam tersi bir görüntü veriyor size ve haftanın gol yağmuruna beş golle en çok katkı veren takım oluyorsunuz.

Gaziantep maçı aslında bize bu sezonun Rizespor özetini veriyor bize. Yine ortada futbol yok, bireysel beceri,  futbol şansı altında gelen goller veya tersten yazalım rakip takım kalemize bir çuval dolusu gol kaçırma yarışına giriyor biz şans yardımı ile yemiyoruz, şansımızın yardımı ile goller buluyoruz ve üç puanı kapıyoruz.

İlk yarı 3 – 0 oldu tamam bu iş bitti diyemiyoruz. Tıpkı daha önce kazandığımız birçok maç gibi. Bu takımın adı Rizespor her an her şey olabilir. İkinci devre Antep takımı iki dakikada 2 gol buldu ve ayıkla pirincin taşına döndük. Aynı Rize’nin havası gibi Rizespor da sahada biran da hava değişimine uğruyor bir bakmışsın atılan iki gol sonrası tabela 5 – 2’ye gelmiş. Bu Rizespor rahat durur mu? Maçın son bölümü mutlak bir şeyler olacak, tıpkı Antalyaspor deplasman maçında olduğu gibi. Ev sahibi takım art arda iki gol daha buldu ve maçta 5 – 4’e geldi. Acaba derken uzatmalar ve son düdük le birlikte bu sezon Antalyaspor’dan sonra ligde 6 puan aldığımız ikinci takım Gaziantep oldu. Gerçi geçen sezon lige yeni yükselen Antep takımına bu kez biz ligde içerde dışarda mağlup olarak 6 puan vermiştik, bu sezon telafi ettik diyelim.

Gelelim asıl meseleye..

Rizespor takımı her sezon taraftarına arifeyi gösteriyor, bayramı göstermiyor..

Rizespor’un arifesi transfer dönemleri..

Maşallah bundan önce sportif direktörümüz transferde ağzından bal damladı arifeyi Rizespor taraftarlarına gösterdi. Gösterdi ama maalesef taraftar o yapılan vasıfsız transferlerle bayramı göremedi.

Bu takım Bülent Uygun ile yüzde 80 değişecek.

Bu kaçınılmaz bir son.

Yine kontratı olan Remy, Soderlund, Melnjak, Emir, Dokovic, Morozıuk gibi .. Birçok isimle büyük olasılıkla yollar ayrılacak. Kiralık olanları ve sezon sonu sözleşmesi bitenler saymıyorum bile..

Bunu yapmaya mecbursun sevgili Rizeliler.

Her sezon iskelet kadro kurduk cümleleri bu sezonda tutmadı ve kaçınılmaz son. Kazanan Kasa! Yani Menajerler,  futbolcular.

Rizespor’un arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan olduktan sonra Rizespor’da sponsor sorunu dolayısıyla para sorunu olmaz. Önemli olan yıllar boyu akan bu paraların doğru kullanılması. Bu sezonda doğru kullanılmadı. Bu takım ligin bitimine 3 hafta erken kümede kaldı, güvenli bölgeye çıktık diye sevinmemeli. Her sezon transferde doldur boşalt yaparak bir yere gelinmez, sadece o sezonu kurtarırsın.

Rizespor kulübünde neredeyse çalışmayan hoca kalmadı. Bülent hoca transfer döneminde müthiş zarlar atmalı. Aksi takdirde eski dönemlerde çalıştırdığı, hizmet ettiği Eskişehir ve Bucaspor oluruz, Allah korusun. Hala Eskişehir ve Buca camiası Bülent hocanın o dönem transferlerini konuşuyor, bilesiniz. Çok renkli bir transfer dönemi bizi bekliyor. Rizespor bence bu transfer döneminde tarihi bir eşikten geçecek. Bülent hoca alacağı kaliteli oyuncularla ya Rizespor’u çok iyi bir yere taşıyacak  ( ilk 8 ) ya da yapılan transferlerin vasıfsızlığı ile Rizespor en az 5 sene yuvarlanır gedecek duruma düşecek.

Hadi Bu sezondan itibaren hem Arifeyi hem de Bayramı Yaşayalım.

Tüm okurlarımın Ramazan Bayramı Mübarek olsun..

Editör: HABER MERKEZİ