Bank Asya 1. Lig hız kesti. Gerçekten bu hafta alınan sonuçlara baktığımızda; beraberlikler ve atılan 11 gol, bunu gösteriyor. Bu ligde hız kesmeyen bir takım var; o da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi... Güney ekibi üst üste 4 maçını da kazanıp, resmen hedef büyüttü. Bu arada istifalar zinciri sürüyor. Tavşanlı Linyit, Giresun’da kazanıp, Hüsnü Özkara’yı istifa ettirmişti. Bu hafta da Elazığ’da oynanan maçta Diyarbakırspor’u yenip, Suat Kaya ile Diyarbakırspor’un yollarını ayıran takım oldu. Tabii ki, istifa zinciri sadece Suat Kaya ile sınırlı kalmadı, Adanaspor da bu sezon ikinci teknik direktörüyle yollarını ayırdı ve Cemal Gürsel Menteşe de veda eden son isim oldu. Aslında bu haftanın en keyifli takımlarından biri de Denizlispor’du. Horozlar “bay” olmalarına rağmen, oynamadan liderliğin keyfini sürdü. Çünkü takipçilerinin kazanamaması, onların ekmeğine yağ sürdü. Şimdi isterseniz haftanın maçlarına geçelim...

K.Erciyesspor- Boluspor
Bazen olmayınca olmuyor. Boluspor belki de şimdiye kadarki, en iyi futbolunu oynadı, bol pozisyona girdi, öne geçti ama 88’de yediği bir golle, evine bir puanla döndü. Üstelik bir penaltı atışından yararlanamayan Yarenler, herkesin berabere kaldığı bir haftada, tam 12’den vurma fırsatını kullanamadı. Erciyesspor yenilmiyor, ama yenemiyor da bu aralar. Yeni başkanlarına bir türlü 3 puan heyecanı yaşatamayan Kayseri ekibi, önemli rakiplerle içeride berabere kalmanın sıkıntısını yaşıyor. Bir de tabii ki stat sorunu var ev sahibinin. Hala Kayseri’de üvey evlat muamelesi görmeleri, oldukça ilginç. Oysa ciddi bir Süper Lig potansiyeli taşıyan takımlarına Kayseri’nin ileri gelenleri sahip çıkmalı. Bu tutum yakışmıyor.

Orduspor-Kartal
Ordu’da ev sahibi kötüydü. Kartalspor’un deplasmanlardaki başarısı, bilinen bir gerçek. Bu gerçeği Orduspor da biliyordu, ama duvarı aşamadılar, evlerinde önemli bir kayıp yaşadılar. Burada Kartalspor’un aldığı puanın, hakları olduğunun altını çizelim. Bir de Ordu taraftarına mesajım olacak: Süper Lig’e giden uzun ince yolda zaman zaman bu tür takılmalar olcaktır. Taraftarın aşırı kazanma istiğinin, takımın üzerinde bir baskı oluşturmaması lazım. Bu durum futbolcuları olumsuz etkiliyor.

Ç.Rizespor-Akhisar Bld.
Rize’de ev sahibi, ilk yarı kötü ikinci yarı iyi oynadı, ama bu durum maçı kazanmasına yetmedi. Bank Asya 1. Lig’in yeni takımı, yavaş yavaş ısınmaya başlamaları için tek dertleri bir galibiyet. Rize’de özellikle ilk yarıda 3 puana yaklaştılar ama elde edemediler. Akhisar dışardaki başarısını içeride galiyetlerle süslerse, bu ligde rahat kalıry. Ama iç sahada da kazanmak şart... Rizespor’da ise böyle bir haftada, bu beraberlik bence önemli bir kayıp.

Gaziantep B.B.-Altay
Maç öncesi benim gibi ev sahibi ekip de, “Acaba Altay bir sürpriz yapar mı?” diye çekiniyordu. Ama Serdar Deliktaş, tek başına Altay’ı delik deşik etti. Attığı 3 golde de takım arkadaşlarının katkısı olsa da, genç forvet resmen golü zorladı ve becerisini üst düzeye çıkartıp, haftaya takımı ile birlikte damgasını vurdu. Altay için söylenecek bir şey kalmadı. İzmir ekibi yakaladıklarını dahi atmaktan aciz bir vaziyette. Daha da önemlisi yedikleri gollere baktığınızda, manzara daha da vahim. Hele yedikleri bir 2. gol var ki, evlere şenlik.

Giresunspor-Samsunspor
İstatistikler alt üst oldu. Samsunspor şimdiye kadar beraberlik bile alamadığı rakibini, hem de rakip sahada devirdi. Giresunspor’un sezon başı şampiyonluk için kurulan kadrosu, tam bir hayalkırklığı yaşıyor. Bahri Kaya ile yaşanan yeni dönemden de puan çıkmadı. Samsunspor’da ise 3 puanların imzası Savaş’tan geçiyor. Giresun’da attığı nefis golle dikkatleri bir kez daha üstüne çeken Savaş’ı, izlemeye devam edin.

Güngören Bld.- Mersin İ.Y.
İstanbul’da beklenen bir sonuçtu. Ev sahibi ekip, her rakibe direnç gösterebilecek bir takım. Mersin İdmanyurdu’nun karnesine baktığımızda ise, dış sahada başarı var. Bu tablo maç sonunda doğrulandı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Mersin açısından bu maçın önemi; Nurullah Sağlam yönetiminde ilk maçları olmasıydı...

Karşıyaka-Adanaspor
İzmir’de ilginiç bir karşılaşma izledik. Adanaspor resmen ayağına gelen 3 puan fırsatını tepti. Konuk ekip 10 kişi kalmış Karşıyaka önünde 82. dakikaya 2-0 önde girmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Tabii ki bu sonuçta geçen sezonun başarılı kalecisi Tolgahan’ın Karşayaka’nın attığı 2. goldeki büyük hatası da etkendi. Karşıyaka için ne diyelim... Bu sezon İzmirliler’in tadı yok. Daha evinde 3 puanla tanışamayan Kaf kaf’ın tesellisi 10 kişi kaldıkları bir maçta kaybetmemeliriydi.

Diyarbakırspor-T.Linyitspor
Saha zemininin kötülüğü nedeniyle maçlarını Elazığ’da oynayan Diyarbakırspor, şok bir yenilgiyle sarsıldı. Aslında maçın 90 dakikasına baktığınızda, ortada şok bir sonuç yok. Bu maç öncesi bir tahmindi. Tavşanlı Linyit haftalardır sürdürdüğü istikrarlı futbolunu, bir türlü 3 upana taşıyamıyordu. Ancak oyun disiplini, meyvesini önce Giresun’da, sonrasında da yeni bir deplasman olan Elazığ’da Diyarbakırspor’u yenerek verdi. Son üç haftada topladığı 7 puanla, “Kütahya’nın bu şirin ilçesi, artık lige ısındı” demek mümkün.

FANATİK 


 

Editör: HABER MERKEZİ