Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Servet Yardımcı'ya ilişkin bir maçtan sonra hakemi arayarak küfür ve tehdit ettiği iddiasının detayları ortaya çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı hakkında flaş iddialarda bulundu. Ali Koç'un bir hakeme yönelik küfür ve tehdit etmekle suçladığı Servet Yardımcı olayının detaylarına Fanatik ulaştı. 

Ali Koç ne demişti?

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; Servet Yardımcı olayına ilişkin iddiasını "Servet Bey'e (Yardımcı) soruyorum, 2019 yılında bir hakemi arayıp küfürler ettiniz mi, tehdit ettiniz mi? Ben bunun cevabını sizden istiyorum. Bunun cevabı bende var. Geçen haftaki açıklamamızdan sonra ağır yeminler ederek, atamalarla alakanız olmadığını söylüyorsunuz. Ben de iddia ediyorum. İstiyorsanız televizyona çıkıp, konuşalım. Var mı yok mu? Bu saatten sonra, bulunduğunuz yapacağınız her şeyi, gözümüz kulağımız açık şekilde, dikkatler sizin üstünüzde. Sadece siz değil, bunu yapanlar karda yürüyüp iz bırakmayan şekilde yapıyorlar. Bir süre bizim stadyumumuza gelmemenizi dostunuz olarak tavsiye ediyorum" şeklinde ifade etti.

İşte Ali Koç'un bahsettiği olayın detayları!

Ali Koç'un basın toplantısında gündeme getirdiği bomba iddiaya ilişkin detaylara Fanatik ulaştı. Ali Koç, Servet Yardımcı'nın 2019'da bir maçtan sonra hakemi arayarak çok sert küfürlerde bulunması olayını gündeme taşıdı. İddia ettiği duruma Servet Yardımcı'nın cevabı merak edilirken işte Ali Koç'un iddialarına konu olan o gün...

Hedefteki isim Serkan Çınar'dı!

Servet Yardımcı'nın küfür ve tehdit olayı, 2018-19 sezonunun 32. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı sonrasında yaşandı. O gün son derece gergin geçen Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını konuk ekip 2-1 geriden gelerek 3-2 kazanmayı başarmış ve liderliğini sürdürmüştü. 

11 Mayıs 2019'da oynanan karşılaşmada orta hakem olarak Serkan Çınar görev yaparken yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Volkan Ahmet Narinç üstlenmişti. VAR'ın çokça kritik pozisyonda devreye girdiği gün VAR görevi Alper Ulusoy'da iken AVAR görevi de Ali Şansalan'daydı. 

Galatasaray, 9. dakikada Sofiane Feghouli ile öne geçtikten sonra Vedat Muriç, 45'te Çaykur Rizespor adına skoru eşitlemişti. 72. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba, geçirdiği ağır sakatlık sonucunda sahayı sedye ile terk ederken pozisyondaki isim Braian Samudio, kırmızı kart görmüştü. 76'da Çaykur Rizespor, Umar Aminu ile 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. 90. dakikada Galatasaray, Mbaye Diagne'nin penaltı golüyle skoru eşitledi ve 90+7'de de yine Diagne ile deplasmanda 3-2'lik üstünlüğü elde etti. Maç içinde Galatasaray, 38. dakikada da Diagne ile bir penaltıdan yararlanamamıştı. 

Maçın hakemi Serkan Çınar'ın o gün verdiği kararlar büyük tartışma yarattı. Maç içindeki kararlarla gündemi uzun süre meşgul eden karşılaşmaya ilişkin Servet Yardımcı, maçın hakemi Serkan Çınar'ı arayarak çok ağır ifadeler kullandı. Nitekim o karşılaşma, Serkan Çınar'ın da hakemlik kariyerindeki son maç oldu. 

Editör: HABER MERKEZİ