Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor arasında dün akşam Rize'de oynanan Bank Asya 1. Lig mücadelesinde çıkan olaylarda, kamera görüntülerinden şahısları tespit ettiklerini ve gerekli cezayı vereceklerini söyledi.

Hacımüftüoğlu, taraftarların takımlarına zarar vermemesi gerektiğini belirterek, ''Rize çok iyi ve bilinçli bir taraftar topluluğuna sahip, ancak yanlış yapanlar var. Yanlış yapanlar gidip evinde maç seyretsin. Canı sıkılırsa kendi televizyonunu tekmelesin, kendi malına zarar versin'' dedi.

Kimsenin Çaykur Rizespor gibi bir değere zarar vermesine müsaade edemeyeceklerini ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Karşılaşmada yaşananlar hiç hoş değildi. Kamera görüntülerinden tespitleri yaptık, gerekli cezayı vereceğiz. Yanlış yapanlar bir daha stada giremeyecek. Gelecek haftalar için görünür görünmez gerekli tedbirleri artıracağız. 21. yüzyıla yakışmayan hareketlerden uzak duracağız'' diye konuştu.

Maçlarda sadece tezahürat yapan taraftar gruplarının olduğunu dile getiren Hacımüftüoğlu, ''Bizler 'masa tenisi' maçı gibi karşılaşmaları seyrediyoruz. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Onları rehabilite ederek statta tutmalıyız. Tel örgü düşüncesine kimse kapılmasın. Bu stat medeni bir şekilde kalacak. Tel örgü takarsan spordaki olumlu olaylar daha çok ortadan kalkar. Cezaevi gibi olur'' görüşünü dile getirdi.

Hacımüftüoğlu, Çaykur Rizespor için yeni bir taraftar kitlesi oluşturmak için çalışma başlattıklarını belirterek, ''Çaykur Rizespor yöneticileri ile anlaştık. Her maç ilköğretim çağında bir gencimizi maça getireceğiz. Bunun ilk uygulamasını bu hafta yapmıştık. Gerekirse annelerini de gelecek haftalarda maçlara getireceğiz. Çaykur Rizespor'un gelecekteki taraftar kitlesini oluşturacağız. Çaykur Rizespor taraftarı eğitimli, futbol kültürü yüksek, bilinçli olacak. İlk takımı Çaykur Rizespor olacak. Eğer bunu başaramazsak Çaykur Rizespor'un tarihe karışması kaçınılmaz olur. Futbolda yaşanan olumsuzlukların önü alınamaz. Taşıma su ile değirmen dönmez.'' dedi.

Karşılaşmanın 63. dakikasında bir grup Çaykur Rizespor taraftarının sahaya yabancı madde atması nedeniyle oyun bir süre durmuş, sahaya girmek isteyen bir taraftarı güvenlik güçleri engellemişti.

72. dakikada ise maçın yan hakemi Şeref Basmacı, tribünden atılan bir cismin isabet etmesi nedeniyle yere düşmüş, hakem Nihat Akman 5 dakika duraklamanın ardından oyunu başlatmıştı.

 

Editör: HABER MERKEZİ