Trabzonspor’da aldığı başarılı sonuçlarla sevindiğimiz kendisinden Rize Salarha Dörtyollu hemşerimiz Abdullah Avcı sportif başarı yanında vefa adına yaptığı hareketlerle de takdir topluyor. “Trabzonspor’un efsane Teknik Direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’in tarihi fotoğraflarda kasket taktıklarını gördüm. Onları anımsatmak gayesiyle kasket taktım” diyen Abdullah Avcı’yı alkışlıyoruz. Trabzon’da kasket modası esiyor.

Trabzon’da kasket üzerinden yaşanan bu güzelliğin ürerine Bir zamanlar Rize’de yaşanan ve yıllarca dillerden düşmeyen bir yaşanmış şapka fıkrasıyla süslemek isterim. Hakkı Saruhan Rize ilinin yetiştirdiği değerli iş adamlarımızdandır. 1947 yılında Rize’de açılan bir mağazayla temeli atılan Saruhan Holdıng’ın sahipleri Lütfü, Ali Zeki (Rizespor İkinci Başkanı), Sadık Ayhan (İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı) ve Fevzi Saruhan’ın babasıdır.

ŞAPKA MESELESİ

Bir gün boylu, poslu ve de kilolu bir müşteri Hakkı ve Fevzi Saruhan kardeşlerin mağazasından içeri girer ve bir fötr şapka satın almak istediğini söyler. Kafasının büyüklüğü ve genişliğine göre bir şapka bulması imkânsız gibi görünmektedir. Fakat şansına Hakkı Saruhan'un mağazasında nerdeyse tozlanmış, depoya çıkarılacak ona uygu bir şapka vardır. Tezgahtardan önce Hakkı Saruhan devreye girer. Müşteri şapkayı takmış aynaya kendine bakarken Hakkı Saruhan "Bak Şu Rize vilayetinde arasanız sana uygun şapkayı bulamazsınız” der. Tabii Karadenizli müşteri lafın altında kalır mı? ”Sizde değil Rize,  Karadeniz bölgesinde arasan böyle bir kafaya rastlayamazsınız” der.

Satıcı, şapkayı satacak aradığı müşteriyi, müşteride kafasına uygun şapkayı satan satıcıyı bulmuştu)))

Bu vesileyle Hakkı ve Fevzi Saruhan kardeşleri rahmetle anıyoruz. Gönüllerde iz bıraktılar. Mekanları cennet olsun…

Editör: HABER MERKEZİ