İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı çalışmaları, meclis başkanı Rahmi Metin başkanlığında yapılan toplantı ile başladı.

Rize İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, İl Genel Meclis toplantısına katılarak, il müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rize'ye 5 yılda 13 sentetik futbol sahası kazandırdıklarını, 14. futbol sahasının Büyükköy beldesinde yapılacağını belirten Yılmaz, ''Her ilçeye bir futbol sahası ve bir spor salonu yapmayı hedefliyorduk. Yer sorunu çözülen tüm ilçelere futbol sahasını yaptırdık. Spor salonlarını da yapmayı da sürdürüyoruz. Bunun dışında diğer bazı yatırımlar da yapmaya devam ediyoruz'' dedi.

Rize'ye atletizm pisti, tenis kortu, basketbol sahaları ve yarı olimpik yüzme havuzu yapma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yılmaz, kısa bir süre içinde yaklaşık 7-8 milyon liraya mal olacak sporcu eğitim merkezi yapımına da başlanacağını söyledi.

Rize'ye spor alanında son 5 yıl içinde 40 milyon liraya yakın yatırım yapıldığını kaydeden Yılmaz, ''Ancak buna rağmen hala yeterince yatırım aldığımız söylenemez. Rize'nin geleceği turizmle birlikte spor alanlarındadır. Ovit ve Ayder'de kış turizm merkezi yapılması için yıllardır çalışma yapılıyor. Ama maalesef bu çalışmalar yeterince ilerleyemedi. Bu çalışmalara ağırlık verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Toplantı, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ