Turkcell Süper Lig’e bir sezon aradan sonra tekrar yükselen Kasımpaşa’nın kulüp başkanı Hasan Hilmi Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig’e yeniden yükseldikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, şimdi düşünce ve yapı olarak daha farklı ve tecrübeli olduklarını vurguladı.

Ligde kalıcı olmak istediklerini anlatan Öksüz, başarının da tesadüf olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Daha önce lige yükseldiklerinde Nereden çıktı? diyenlerin olduğunu anımsatan Öksüz, Bunun böyle olmadığını mücadelemizle gösterdik. Bu sezon da talihsizlikler yaşadık. Ekibimizle birlikte inandık ve başardık. Play-off’ta ise iyi değil ama mücadeleci futbol sergiledik. Bunlar herkesin yapabileceği bir başarı değil diye konuştu.

'MADDİ MANEVİ KATKISI YOK'
Kasımpaşa’nın Başbakanın takımı olarak anıldığını, oysa başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin başbakanı olduğunu dile getiren Öksüz, şunları söyledi: Ben 7 yıldır başkanlık yapıyorum. 7 yıldır da hep ’başbakanın takımı, kulübü’ diye söz ediliyor. Başbakan Kasımpaşalı olduğu için konuşuluyor. Aslında Başbakanımız Kasımpaşa Spor Kulübü’nde futbol oynamış değil. Kasımpaşa’da mahalli ligde futbol oynamış, İETT Spor Kulübü’nde de bitirmiş. Fakat Kasımpaşa’dan çıktığı için Kasımpaşa ile özdeşleştiriliyor, markalaşıyor. Dolayısıyla bu bize zarar veriyor. Neden veriyor? Herkes başbakanın maddi manevi anlamda destek verdiğine inanıyor. Aslında böyle bir şey söz konusu değil. Bunu zaten yıllar içinde herkes gördü. Kasımpaşa’nın lige çıkış maçlarını hatırlıyorsunuz, ligden düşüşünü hatırlıyorsunuz. Eğer böyle bir güç, destek olsaydı Kasımpaşa Süper Lig’den düşmezdi. Hem maddi anlamda hem manevi anlamda böyle bir şey yok.

BAŞBAKAN, TÜRKİYE’NİN BAŞBAKANIDIR
Kasımpaşa’nın geçmişi olan ve formasında ay-yıldız taşıyan 3 kulüpten birisi olduğunu iddia eden Öksüz, açıklamasını şöyle sürdürdü: Biz tabii ki bununla şu anlamda onur duyuyoruz. Kasımpaşa Başbakan Erdoğan ile iyi bir marka haline gelmiş. Dolasıyla bizimle özdeşleştiriyorlar ama böyle bir şey söz konusu değil. Başbakan Türkiye’nin başbakanıdır. Ancak böyle düşünüldüğü için de rakipler bizi hep korunan takım olarak görüyor. O zaman da ’bunları mutlaka yenmek gerekir’ diye düşünüyorlar. O da bize zarar veriyor.

BAŞBAKAN FENERBAHÇELİ, HALİ ORTADA
Futbolda hak edenin hak ettiği yere gelmesi gerektiğini savunan Öksüz, Başbakan Kasımpaşalıdır. Başbakanın takımı Kasımpaşa değil. Doğduğu yer Rize ama Fenerbahçe’yi tutuyor. Bu demek değildir ki Galatasaray, Beşiktaş şampiyon olmayacak. Fenerbahçe’nin de Çaykur Rizespor’un da hali ortadadır. Kasımpaşa’nın hali ortada. Ben sporda futbola baktığım zaman, hak edenin bir yerlere gelmesi, kimsenin engellenmemesi gerektiğine inanıyorum. Bizim başarımıza kimsenin gölge düşürmemesi gerekiyor. Hak eden hak ettiği yere gelmeli. Bu bir yarıştır, bugün Süper Lig’e gelirsiniz, yarın düşürsiniz. Bunun yapısı bu. 3 takım gelecek, 3 takım düşecek diye konuştu.

Başarının Süper Lig’de yer almak değil, şampiyonluk olduğunu ifade Öksüz, Bugün lige baktığımız zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan başka lig şampiyonu olan takım çıkmamış. İnşallah Sivasspor çıkar diyerek sözlerini tamamladı. (Haber1)

Editör: HABER MERKEZİ