Çaykur Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan, Bucaspor maçında alınan beraberliğin diğer maçların sonuçlarına göre çok önemli olduğunu söyledi.

Kayıhan, maçın ardından yaptığı açıklamada, Bucaspor'un son haftalarda puan kaybetmesinin maçın zorluk derecesini artırdığını belirterek, ''Rakibimiz de biz de kazanmaktan başka bir şey düşünmüyorduk. Ancak alınacak bir mağlubiyet de her iki takımı sıkıntıya sokabilirdi. Bunları düşünerek ilk yarıda kontrollü oynadık. İyi oynayan taraftık. Ancak ikinci yarıda rakibin üzerine gidemedik. Elbette kaybetme korkusu rakibin üzerine gidememekte etkili oldu'' dedi.

Ligde haftalardır 40 puana ulaşmak zorunda olduklarını söylediğini ifade eden Kayıhan, ''40 puan bizi Bank Asya 1. Lig'de tutacaktır. Bucaspor maçında alınan beraberlik diğer maçların sonuçlarına göre çok önemli. Artık Kocaelispor maçını kazanıp diğer maçların sonuçlarına bakmadan ligde kalmak istiyoruz. Deplasmanlarda kazanamıyoruz. Ancak ligde kalmak için bunu başarmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

Bucaspor teknik direktörü Özcan Kızıltan ise çok kritik bir maç oynadıklarını kaydederek, şunları söyledi:
''Rakibimizin ligdeki konumu maçı çok zor hale getirdi. Her iki takım da çok temkinli oynadı. Kaybedilecek puanlar her iki takımı da sıkıntıya sokardı. Rize'den bir puan aldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki hafta Kayseri Erciyesspor maçını kazanarak Süper Lig'e çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Biz bunu hak ediyoruz.''

Editör: HABER MERKEZİ