60’ıncı Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı’ ödülü alan ‘Bal’ filminin başrol oyuncularından 7 yaşındaki Bora Altaş, Çamlıhemşin Spor Kulübü’nün altyapısında futbola başladı.

SİNEMAYI BEĞENMEDİ, SAHALARA DÖNDÜ (FOTO-GALERİ)   

İŞTE BORA'NIN OYNADIĞI O FİLM / WEB TV

Bora Altaş ile yaşları 7- 14 arasında değişen 29 sporcu, Rize 1’inci Amatör Küme’de mücadele eden Çamlıhemşinspor Kulübü futbol takımının altyapısında ter döküyor. Çamlıhemşin futbol sahasında antrenör Hasan Reyhan yönetimindeki çalışmaya, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin hediye ettiği ve üzerinde adının yazılı olduğu 61 sırt numaralı Trabzonspor formasını giyerek katılan Bora, futboldaki yeteneği ile de dikkat çekiyor. Antrenmanlarda düz koşu, pas çalışması ve çift kale maç yapan Bora, takımla birlikte yaz döneminde antrenmanlarını sürdürecek.

‘FUTBOLCULUK DAHA İYİ, FİLMCİLİK ZOR’   

Gelecekte futbolcu olmak istediğini ifade eden Bora, “Babama futbol oynamak istediğimi söyledim. O da beni futbola seçmelerine verdi ve futbola başladım. Bence futbolculuk daha iyi, filmcilik daha zor. Yönetmen bağırıyor, sonra yapamıyorsun. Bazen de para vermiyorlar. Futbolculuk daha iyi” dedi. Yeni film tekliflerine de açık olduğunu belirten Bora, teklifleri yaz döneminde değerlendirebileceğini söyledi.

‘BORA FUTBOLDA GELECEK VADEDİYOR’

Antrenör Hasan Reyhan ise Bora’nın geçen yıl futbola başlamak istediğini ancak o sırada yönetmen Semih Kaplanoğlu tarafından film ekibine seçildiğini belirterek, “Hatta film sırasında bana gelip, ‘Hocam ben artist oldum, yerime başka futbolcu bul’ dedi. Filmden sonra başka teklifler gelmiyor diyerek yeniden futbola döndü. Bora’nın artistlikte olduğu gibi futbolda da yeteneği var. Gelecek vadediyor” diye konuştu.

‘BAL’ FİLMİ ALTIN AYI ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi’nde çekilen ve Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği, Bora Altaş ile Erdal Beşikçioğlu ve Tülin Özen’in başrollerini paylaştığı ‘Bal’ filmi, Almanya’da düzenlenen 60’ıncı Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı’ ödülünü kazanmıştı.

HURRİYET

Editör: HABER MERKEZİ