Raşit Çetiner, Çaykur Rizespor gibi güçlü bir camianın sportif olarak bundan daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalamayacağını belirterek, ''Şimdi düştüğümüz yerden kalkma zamanıdır. 5 haftadır takımın galip gelememesinden kaynaklanan bir güvensizlik var. Öncelikle futbolcuların kendilerine olan güvenini yeniden kazanmalarını sağlamalıyız. Ardından her şey gelir. Bahane üretmek için değil, çözüm üretmek için görev aldık. Tecrübelerimizi takıma yansıttıktan sonra başarı bekleyeceğiz'' dedi.

Çaykur Rizespor'un kaliteli bir ekip olduğunu ifade eden Çetiner, ''Ligin ilk yarısında toplanılan puanlar var. Demek ki bu takım ligde iş yapabilir. Öncelikle Rize camiasının takıma, yönetime ve teknik kadroya güvenerek el birliği içinde hareket etmesi gerek. Hiçbir yönün eksik olmaması gerekiyor. Eşitliği, birliği, bütünlüğü yakalayarak, el birliği içerisinde kısa ve uzun vadede beklenen başarıları birlikte yakalamalıyız. Kaybedince kırıp dökmeden birlikte üzülmeli, kazanınca birlikte mutlu olmalıyız. Bütünlüğü yakalamak bizi hedefe ulaştıracaktır'' diye konuştu.

Hafta sonu sahalarında oynayacakları Diyarbakırspor maçının zorlu geçeceğini kaydeden Çetiner, şöyle devam etti:

''Her maçı tek tek ele alarak değerlendireceğiz ve ilk sınavımızı Diyarbakırspor karşısında vereceğiz. Maçın zorluk derecesini tüm camia biliyor. Kısa vadedeki hesaplarımızdan biri mutlaka bu maçı kazanmak olacak. Ancak bunun için tüm camia olarak her ne şart olursa olsun, takıma destek olmalıyız. Taraftarlarımız bu maçta takımlarını yalnız bırakmasınlar, futbolcu arkadaşlarımızı desteklesinler. Herkesin ortak hedefi olan başarı birlikte yakalanacaktır. Taraftarın desteği olmadan bu camianın ayağa kalkması zordur. Başarı için tek bir Rizeliye dahi ihtiyacımız var.''

Editör: HABER MERKEZİ