Coşkun, yaptığı açıklamada, 17 Nisan Cuma günü 18.00'de deplasmanda Kayseri Erciyespor ile yapacakları maçın saatinin değiştirilmesi için Futbol Federasyonu'na müracaatta bulunduklarını anımsattı.

Maçın yapılacağı saatin 16.00'ya alınması halinde Rize'ye maç günü dönebileceklerini aksi takdirde uçak saatlerinin uymaması nedeniyle dönüşlerinin uzayacağını kaydeden Coşkun, ''Federasyon maç saati ile ilgili geçerli mazeretlerimizi haklı görerek maçın saatini aynı gün 16.00 olarak değiştirdi. Ancak daha sonra maç saatinin önceki saate alındığına dair ikinci bir yazı kulübümüze gönderildi. Haklı gerekçelerle yapmış olduğumuz başvurunun önce kabul edilip, daha sonra kabul edilmemesi bizde şaşkınlık uyandırdı. Amatör maç veya halı saha futbol turnuvası oynamıyoruz. Futbol Federasyonu'nu verdiği kararların arkasında durmaya ve uygulamaya davet ediyoruz'' dedi.

Maç saatinin yeniden aynı saate alınmasının yaptıkları programlar nedeniyle kulübü maddi ve manevi zarara uğrattığını ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:

''Sezon içerisinde rakiplerin yaşadıkları zorluklar nedeniyle saat ve gün değişikliklerine hep olumlu baktık. Rakiplerimizin mücadelesine saygı duyarak ekonomik krizi göz önüne alarak üzerimize düşen fedakarlıkları yaptık. Son olarak geçtiğimiz hafta oynadığımız Adanaspor maçında saat değişikliği yapıldı. Ancak aynı uygulamanın Futbol Federasyonu tarafından kulübümüze karşı yerine getirilmemesi bizi farklı düşüncelere ittiği gibi inancımızı da sarstı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübümüze karşı yaklaşımını anlamakta güçlük çekiyoruz.''

Coşkun, Kayseri Erciyesspor maçının hangi saat ve şartlarda olursa olsun çok zor geçeceğini vurgulayarak, ''Her iki ekibin kazanmaktan başka çaresi yok. Kendi açımızdan bakınca Adanaspor karşısında kaybettiğimiz iki puanı telafi etmek zorundayız. Play-off mücadelesinde yer almak istiyorsak, kazanıp rakiplerimizin kaybetmesini beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ