Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Denizlispor maçında oynayamayacak olan 3 oyuncusunun alternatif anlamda elini zayıflatacağını söyledi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, hafta sonu evinde oynayacağı Denizlispor maçı hazırlıklarına Mehmet Cengiz Tesislerinde devam ediyor.

İdman öncesinde açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, son hafta deplasmanda Eskişehirspor ile son dakikalarda gelen golle 1-1 berabere kalınan maçla ilgili olarak, “Eskişehirspor maçı, geldiğimiz günden bu yana kompakt anlamda oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Öne geçtikten sonra hücum varyasyonlarında biraz etkili olabilsek, rahat kazanabileceğimiz bir maçtan berabere ayrılmazdık” dedi.

Üzülmez, “Tabii 25 bin kişinin önünde oyuncusunun, taraftarının ve kentin motive olduğu bir ortamda Eskişehirspor karşısında futbolcularımın saha içerisinde Rizespor formasını en iyi şekilde temsil ettiklerini düşünüyorum. Direnç anlamında geldiğimiz günden itibaren oynadığımız en önemli maçlardan birisiydi. Gaziantepspor maçı ile Eskişehirspor maçını karşılaştırırsak, fiziksel duruş olarak baktığımızda dağlar kadar fark var.” şeklinde konuştu.

İlk günden bu güne çok yol kat ettik

Artık yukarılara doğru ivme yakalayan Rizespor’un bir seri yakalayacağına inandığını belirten Üzülmez, “Rizespor’un hedefleri bellidir. Saha içinde hücumsal varyasyonlarda ve gol pozisyonlarında biraz daha dikkatli olabilseydik 5-6 puan daha fazla alabilirdik. Tabii bunda Kweuke’nin yaşadığı sıkıntılar, pivot diyebileceğimiz özellikte bir santraforumuzun olmaması bizleri sıkıntıya sokuyor. Ancak umutluyum. Oyuncularım da her geçen gün doğru işler yaptıklarının farkına varıyorlar. Antrenmanlarımız çatır çatır geçiyor. İlk geldiğimiz günden bugüne çok yol kat ettik. Rizespor’un hedefleri doğrultusunda iyi işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Denizlispor maçından kayıpsız ayrılacağız

Hafta sonu konuk edecekleri Denizlispor ile zor bir maça çıkacaklarını belirten Üzülmez, “3 tane takım içinde 11 oynayan oyuncumuzun Denizlispor maçında cezalı olması bizi saha içinde biraz sıkıntıya sokacaktır ama onların yerine görev alacak arkadaşların da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarından şüphemiz yok. Rakibimiz şuana kadar deplasmanda 2 beraberlik almış bir takım. Tabii futbolda hiçbir maçı mücadele etmeden, istemeden, koşmadan kazanamazsınız. Biz bu maçın ciddiyetini biliyoruz. Kendi evinde son maçını kaybetmiş Denizlispor, evimizde daha önce oynayan İstanbulspor, Boluspor ve Samsunspor takımları gibi kompakt oynayarak puan almaya çalışacaktır. Biz de bunların önlemlerini aldık ve inşallah Denizlispor maçından kayıpsız bir şekilde ayrılacağız” dedi.

3 oyuncumun yokluğu elimi zayıflatıyor

Yine bu hafta Ankaragücü ile Ümraniyespor arasında oynanacak maçın sonucunun da her türlü kendilerine yarayacağını belirten Üzülmez, “Denizlispor maçında üstüne koyarak devam eden Recep Niyaz, Saadane ve Samudio gibi 3 tane oyuncumun olmayacak olması alternatif anlamda benim de elimi zayıflatıyor ama ne olursa kazanmamız gereken bir maç. Bu maçın oyundan çok sonucu beni ilgilendiriyor. Bu maçtan alacağımız 3 puanla Giresunspor maçına daha özgüvenli çıkacağız. Biz kazandığımız sürece Ankaragücü ve Ümraniyespor arasındaki her sonuç, bize yarayacaktır.” dedi.

Yeterince puan kaybı yaşadık

İlk devrenin bitiminde kalan 4 maçı ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirten Üzülmez, “Denizlispor maçını kazanamazsak, diğer maçlara demoralize olarak çıkmış oluruz. Bunun bilincindeyiz. Bu yüzden hem Denizlispor maçını, hem de kalan maçları kazanmamız gerektiğini oyuncularımız da biliyor. Çünkü yeterince puan kaybı yaşadık. Hem Giresunspor, hem de Ümraniyespor iyi mücadele ediyor. Oyuncularımın gerekli özgüveni yakaladıklarını düşünüyorum.” dedi.

2 hızlı oyuncu olsa fark yaratılır

Oyuncuların her maçta inisiyatif almaları gerektiğini ve gol attıktan sonra çok fazla kapanmamaları gerektiğini sürekli anlattıklarını belirten Üzülmez, “Maalesef ileride top tutamıyoruz. Eğer etkili bir pivot diyebileceğimiz, defansı rahatlatabilecek, ileride top tutabilecek forvet oyuncumuz olsa daha farklı olabilirdi. Eskişehir deplasmanında 2 hızlı oyuncumuz olsa, defans arkasına atılan toplarda iki ya da üçüncü golü atmamız işten bile değil. Samudio’yu bu anlamda oynatıyoruz ama o da yorulabiliyor. Kweuke’nin yaşadığı sıkıntılar etkiliyor bizi. 1-0’dan sonra Kweuke’nin, Samudio’nun ve Petrucci’nin çok net gol pozisyonları vardı. Maç bitene kadar oyuncularım mücadele etti, taraftarımız da o mücadeleyi gördükleri için tribüne çağırdı elbette ama bir iki oyuncu gerçekten çok önemlidir, fark yaratır. Mesela Ankaragücü’nde, Ümraniyespor’da bu tür sonuca etki eden önemli oyuncular var.

Sadece futbol oynayarak şampiyon olunmaz

Bu ligde öyle şampiyon oluruz demekle şampiyon olunmaz. 90 puan alırız demekle de 90 puan alınmaz. Bu işler o kadar basit değil. Rakip de sonuçta senin büyüklüğüne göre sahada mücadele ediyor. Ben de bu takım açık ara şampiyon olur desem kendimi kandırırım. Önce futbolcularıma mücadele etme ruhunu, gol yememe ruhunu kazandırmam gerekiyor.  Sadece futbol oynayarak şampiyon olamazsınız. İyi defans yaparak da şampiyon olabilirsiniz. Beşiktaş’ın 100. Yılında Lucescu’nun öğrencisiydim ve o dönem 1-0’lar skorlarla aldığımız puanlarla şampiyon olduk.“ dedi.

Gol yemeden gol atmayı başarmalıyız

Oynamaya çalışan bir takım görüntüsünden, biraz daha kontrollü ve yakaladığı pozisyonları da değerlendirebilen bir takım görüntüsüne dönmenin kolay olmadığını belirten Üzülmez, “Sonuçta en fazla gol yiyen 4-5 takımdan birisiyiz. Bu şekilde gol yiyen bir takım şampiyon olamaz. O yüzden önce gol yemeden gol atmayı başarmamız lazım. Saha içinde sıkıntı yaşarsak elbette bunları başaramayız ama gerek İstanbulspor maçında, gerekse Eskişehirspor maçında oyuncularımın iyi işler yaptığını söyleyebilirim. Defansif anlamda yardımlaşmayı iyi yapıyoruz, sadece hücumsal anlamda ve son vuruşlarda biraz daha iyi olmamız gerekiyor. Bu anlamda bir iki eksiğimiz var. Devre arasında yapacağımız takviyelerle bu takımın saha içinde skoru koruma içgüdüsünde olan bir takım olmayacağını göstereceğiz.” dedi.

Bu lig çabuk oyuncuların ön plana çıktığı bir lig

Ara transfer döneminde alınması gereken oyuncu profilleri hakkında da bilgi veren Üzülmez, “Öncelikle takımımızı ofansif anlamda ileriye taşıyabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bu lig daha çok çabuk oyuncuların ön plana çıktığı bir lig. Özellikle altmışıncı dakikadan sonra oyun içinde düşmeler var. Bazı oyuncuların bu dakikalarda fiziksel anlamda sıkıntıya düştükleri anlarda, o çabuk oyuncuların devreye girmesi lazım. Bunu Başkanımızla da paylaştık. Ama öncelikle Denizlispor ve Giresunspor maçlarının üstesinden gelip, ondan sonra transfer anlamında neler yapabileceğimizi, takımın menfaati için nasıl transferler yapabileceğimizi oturup toplantılar yaparak değerlendireceğiz” dedi.

Taraftarımız bize inansın, destek olsun

Taraftara da mesaj ileterek özeleştiride bulunan Üzülmez, “Artık bizi sahiplensinler. Artık maçlara gelip takımımıza 90 dakika boyunca destek vermelerini istiyoruz. İkinci yarıda bu takıma 3-5 tane iyi oyuncu geldiğinde nasıl yol alacağımızı herkes görecektir. Bizler geldiğimiz günden bu yana tesisten çıkmadan ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Son haftalarda takımımıza baktığınızda mücadele anlamında kendini biraz daha yukarılara taşımış bir takım var ve sezon sonuna doğru nerelere gidebileceğimiz daha iyi görülecektir. O yüzden bizlere inansınlar ve destek olsunlar” dedi.

Sezon başı kazanılması gereken bir oyuncuydu

Hafta başında kulüple sözleşmesini tek taraflı feshederek ayrılan Jakob Janster konusunda da düşüncelerini aktaran İbrahim Üzülmez, “Janster bu hafta 3 tane oyuncumun cezalı olduğu bir dönemde kendisine yer bulabilirdi ama sıkıntıları olduğunu ve kendi geleceğini düşündüğünü söyleyerek ayrıldı. Ama sıkıntı yok, kalan sağlar bizimdir. Biz de, bizimle birlikte bu engebeli yolda olmak isteyen oyuncularımızla devam edeceğiz. Kaliteli ve bence sezon başında kazanılması gereken bir oyuncuydu. Ama istikrar anlamında bir sıkıntısı oldu. Kalan oyuncularım elinden geleni yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay AYHAN

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ