Rize İl Özel İdarespor Sportif Direktörü ve eski hakem Süleyman Baş, Çay Tv’de Togay Muratoğlu’nun sunduğu Çay’da Sabah programında Rizespor’un altyapıdan profesyonel yaptığı 19 yaşındaki Serdar Köse’nin profesyonel olma aşamasında yaşananları anlattı.

Genç futbolcu Serdar’ın 14 yaşında Çayelispor altyapısından transfer edildiğini ve filiz lisansı Çayelispor’da çıktığı için 75 bin TL yetiştirme bedeli çıktığını dile getiren Süleyman Baş, Çayelispor’un Rizespor’a kolaylık sağlayarak en azından yeni Serdarlar yetiştirebilmek adına 15 bin TL istediklerini ancak Rizespor yönetiminden etik olmayan söylemler kullanıldığını iddia etti.

Rizespor'a 15 bin lira elzem geliyor!

Yetiştirme bedelinin TFF tarafından zorunlu kılınan bir uygulama olduğunu belirten Baş, “Serdar Çayelispor’da 5 yıl oynadığı için 75 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor. Çayelispor da diyor ki, biz 75 bin TL istemiyoruz, çocuğun da önünü kesmek istemeyiz. Ama yeni Serdarlar da yetiştirebilmek için bu 15 bin liranın bana çok büyük katkısı var. Bence Rizespor’un da bu 15 bin lirayı çok büyük bir para görüp, bunu ödememeye gitmesi çok yanlış.” dedi.

Rizespor’un bakış açısını değerlendirdiğini ifade eden Baş, “Bu çocuklarda umut var, gelecek var gözüyle bakmayıp sadece kanunda yeri olduğunu için profesyonel yapılmaya kalkıldığı için o yüzden bakış açısı bu diyorum. Rizespor’un genç oyuncularımıza şans verip oynatacağız, oynatamadıklarımızı takım bulup kiralık verip takip ettireceğiz, mantığında olmadığı için bu 15 bin lira elzem geliyor Rizespor’a” şeklinde yorum yaptı.

Süleyman Baş, TFF’nin Süper Lig’de olan takımlar için en az 4 tane son 36 ay o kulüpte vizesi yapılmış altyapı futbolcusunu profesyonel yaparak elinde bulundurmayı zorunlu kıldığını ifade ederek, bu iki futbolcunun da kiralık gönderilecek olan mevcut profesyonel altyapı futbolcularının yerini dolduracağını söyledi. 

Kaynak: rizehaberleri.com

 

 

Editör: HABER MERKEZİ