Adı Esra Mine Efendioğlu henüz 22 yaşında ve Rize'de ilk ve tek Bayan Boks antrenörü olmanın gururunu yaşıyor. Efendioğlu bununla yetinmedi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek 2. kademe antrenörlük belgesi için başvuruda bulundu.

Spor Müdürü Yılmaz ile sohbetinde 15 yaşından bu yana boks sporu ile uğraştığını zamanının bir çoğunu bu spor için harcadığını belirten Efendioğlu,“Rize'de tek Bayan boks antrenörüyüm. 15 tane sporcum var ve kendimde bu sporu 15 yaşımdan bu yana severek yapıyorum. İlk antrenörlük belgemi iki sene önce aldım ve 2. kademe için başvuruda bulundum.  Kendi spor salonumuzda görev yapıyorum ve bu sporu bana sevdiren hem hocam hemde babam Servet Efendioğlu'dur.  Türkiye'de ilk defa boks antrenörü bir babanın kızının da aynı mesleği yapması onur ve gurur verici bir durum. Rize de boks sporuna hizmet etmeye gönül verdim. Bir bayan boksta bir ilki yaşadım ve bundan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

1.20110131135512..jpg

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ise açıklamasında “ Rize adına bir ilk olması ve senelerdir bu işe gönül vermesi spor ve gençlik adına çok güzel bir gelişme. Bayanların da bu tür antrenörlük belgeleri alarak bu işe gönül vermeleri kendilerini kademe kademe yükselterek sporcularıyla birlikte hedef belirlemeleri Rize'de sporun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Esra kızımız yaklaşık 7 senedir bu işi severek ve bir bayan olarak yapıyor. Dileğim çok başarılı sporcular yetiştirmesi ve Rize'yi herkese bu anlamda tanıtmasıdır” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ