29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Ankara semalarında heyecan verici uçuşlar başlıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı gösteri ekibi SOLOTÜRK, 26-29 Ekim tarihleri arasında keşif, prova ve gösteri uçuşları gerçekleştirecek.

Rize'de 15 Temmuz şehitleri anısına kulaç attılar
Rize'de 15 Temmuz şehitleri anısına kulaç attılar
İçeriği Görüntüle

Valilikten Yüksek Ses Uyarısı

Ankara Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları bilgilendirdi. Açıklamada, uçuşlar sırasında jet motorlarından kaynaklı yüksek sesin normal olduğu belirtildi ve vatandaşların endişe duymamaları istendi.

“Ankara şehir merkezi üzerindeki planlı keşif, prova ve gösteri uçuşları sırasında oluşabilecek yüksek sesten dolayı vatandaşlarımızın tedirgin olmamaları rica olunur.”

ifadelerine yer verildi.

29 Ekim’de Gösteri ve Kortej Uçuşu

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 29 Ekim günü SOLOTÜRK, başkent semalarında kortej selamlama ve gösteri uçuşu yapacak.
Uçuşların, Cumhuriyet coşkusunu gökyüzüne taşımayı hedeflediği belirtildi.

Ankaralılar Gösteriye Hazırlanıyor

Her yıl binlerce vatandaş tarafından büyük ilgiyle izlenen SOLOTÜRK gösterileri, bu yıl da Anıtkabir çevresi ve Ankara şehir merkezi üzerinde gerçekleştirilecek.
Valilik, kutlamalara katılacak vatandaşlara planlı uçuşlar sırasında güvenlik kurallarına uymaları ve belirlenen alanlarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: haber merkezi