Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Trabzon-Bayburt, Balıkesir, Eskişehir, Mardin ve Şanlıurfa’da hayata geçirilen yenilenebilir enerji yatırımları, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete girdi. Törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, siyasi parti temsilcileri ve yatırımcı firma yetkilileri katıldı.

  • Başkan Genç’ten Teşekkür

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yenilenebilir enerji yatırımlarının Türkiye’nin enerji bağımsızlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Şiran’da da GES Kuruyoruz”

Belediye olarak yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Genç, daha önce Ortahisar’da güneş enerji santralini (GES) hayata geçirdiklerini, şimdi ise Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yeni bir GES yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Genç, söz konusu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte belediyenin enerji ihtiyacının büyük ölçüde karşılanacağını belirterek, Soğanlı RES’in Trabzon, Bayburt ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

  • 120 Bin Hanenin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak

23 rüzgar türbininden oluşan Soğanlı Rüzgar Enerji Santrali’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 120 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Bölgenin önemli yenilenebilir enerji yatırımlarından biri olarak değerlendirilen santral, hem enerji üretimine katkı sağlayacak hem de Türkiye’nin temiz enerji hedeflerine destek verecek.

TIR'ı sollamak isterken devrilen motosikletin sürücüsü öldü
TIR'ı sollamak isterken devrilen motosikletin sürücüsü öldü
İçeriği Görüntüle

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ