Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yeniden Refah Partisi Rize il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Başkan Metin, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Rize Belediyesinin yaptığı çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette, İl Başkanı Zerdeci, Mesut Yılmaz’ın başbakanlığı dönemindeki Anavatan Partili Rize Belediyesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki Rize Belediyesinin şehre başbakan şehri hizmetini yeterince veremediğini kaydederek, Belediye Başkanı Rahmi Metin’in bu durumu tersine çevirmesini beklediklerini kaydetti.

İl Başkanı Zerdeci, yaptığı konuşmada “Partilerimiz farklı partide olsa Rize ilimizin belediye başkanı şehrin Emin’idir, Rize‘de yaşayanlar olarak bizim de belediye başkanımızdır. B​u vesileyle Rize İlimiz için kim faydalı hayırlı hizmette bulunursa yanında olur, destekleriz. Rize’nin yararına olan her projede parti ve kurum ayırımı yapmadan yer alacağız” dedi.

Rize’nin Başbakanların şehri olması hasebiyle yerel seçimlerde yaklaşık beş dönemdir iktidar partilerinin belediye başkanlık seçimlerini kazanmalarına rağmen belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını ve başarılı bir belediyecilik yapılamadığını kaydeden Zerdeci, “Bu durum Rize için maalesef beklendiği gibi bir avantaj olmamıştır. Rize’de seçilen belediye başkanları halkın, Rizeli olan Genel başkanlara olan sevgi ve destekleriyle bu partilerin adayları seçimi çok kolay kazanabilmiş ve seçimlerde rekabet ortamı oluşmamıştır. Bu durum kazanan Belediye Başkanlarının rehavete düşmelerine sebebiyet vermiştir. Seçimlerde neredeyse halka hiç bir vaatte bulunma gereksinimi dahi duymamışlardır. Bu durum ilimizde belediye hizmetlerinin aksamasına ve birçok eksikliklere, ilimize hizmetin gelmemesine, yatırımların gecikmesine sebep olmuştur.” diye konuştu.

Zerdeci, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in seçim öncesi kendilerine yaptığı ziyarette seçilmesi halinde STK’larla ortak hareket edeceklerini, herkesi dinleyeceklerini, herkesin görüşlerini alacaklarının sözünü verdiğini ve ziyaretleri ile bu sözünü yerine getirmiş olmasının Başkan Metin’in iyi niyetini ortaya koyduğunu kaydederek, bunun kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Ülke genelinde ve ilimizde, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını her şeyden önemli tutmak suretiyle milli görüş ilkelerine bağlı olarak kuvveti değil hakkı üstün tutarak, ülkemizin yaşamış olduğu sorunların çözümünde katkıda bulunacağız, yapılan iyi, hayırlı işleri kabul edip destekleyerek, yapılan yanlışlar karşısında da doğrusunu göstererek çözümünü sunmak suretiyle yapıcı bir muhalefetle, muhalefet görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Sayın Rahmi Metin bey’in belediye hizmetlerindeki görmüş olduğumuz hayırlı ve gayretli çalışmalarını tebrik ediyor, eksiklikler ve mağduriyetlerin giderilmesi ve planlanan yeni projelerin uygulanması sürecindeki çalışmalarında takipçisi olmayı sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum”

Başkan Metin; yaklaşık 2 saat süren görüşmede Rize‘de yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili Yeniden Refah Partisi heyetine bilgi paylaşımında bulunup soruları cevaplandırırken görüşmede, Rize Belediyesinin güncel sorunlarının başında olan şehrin merkezindeki belediye blokları, dükkanların kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yeniden yapılmasının plan ve projeleri ve detayları, bu çalışmalardaki mağduriyetlerin asgariye indirilmesi, son zamanlarda şehirde yaşanan istimlak olaylarında meydana gelen mağduriyetlerin ortadan kaldırılması, dere ıslahları ve alt yapı çalışmalarındaki ilerlemelerin ve geçmiş yıllardan bu yana şehrimizin en önemli sorunlarının başında olan çok geç kalmış imar planlarının yeniden yapılma aşamalarındaki gelinen durumun değerlendirilmesi ile ilgili konular ana başlıkları oluşturdu.

Zerdeci, ziyaretin sonunda Başkan Metin’e Yeniden Refah Partisi Ar-Ge birim başkanlığının hazırlamış olduğu 120 Milyar dolarlık milli kaynak paketi kitabını hediye etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede her iki tarafta memnuniyetlerini bildirdi.

Editör: HABER MERKEZİ