Programda çay üreticilerinin sorunlarına değinen Zeki Mayi, 25 yıllık Rizeli Başbakanlar döneminde kronik hale gelen çay sorununun halledilemediğini savunarak, 1950'li yıllardan 90'lı yıllara kadar Rizeli Başbakanlar ortada yokken mevcut hükümetlerin Rize'ye 44 çay fabrikası kurduğunu ama sonrasında bu sayının bir türlü arttırılamadığını ifade etti.

Çay üreticisinin çayını satarken yaşadığı zorluklara ve özel sektörün müstahsile yaptığı haksızlıklara değinen Mayi, özel sektörün disiplin edilebilmesi için Çaykur'un mevcut çay alım kapasitesini arttırması gerektiğini söyledi.

-ÇAYKUR MÜSTAHSİLE KURU ÇAY İLE ÖDEME YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ile gerçekleştirdiği bir sohbeti aktaran Zeki Mayi, Çaykur'un çay üreticisiyle ilgili bir projesini de duyurmuş oldu. Özel sektörün son zamanlarda aldığı çay karşılığında müstahsile ödemesi gereken ücreti kuru çay, mobilya, kumanya ve cüz-i kısmını para olarak ödediğini dile getiren Mayi, Çaykur'un da önümüzdeki günlerde müstahsile ödeyeceği paranın bir kısmını, dönüm başı 1 kilo olmak üzere kuru çay karşılığında ödemeyi düşündüğünü açıkladı.

Çaykur'da ki sendika olayına da değinen Mayi, Çaykur'u özelleştirmek için Tek Gıda İş Sendikası'nın pasifize edilmeye çalışıldığını söyledi. Genel müdürün ve fabrika müdürlerinin işçileri telefonla arayıp tehdit ettiklerini, işçilerin sürgün tehditleriyle sendika değiştirmelerini sağladıklarını ifade eden Zeki Mayi, canlı yayında savcılara suç duyurusunda bulunarak Çaykur'da olup biten zulmün ortaya çıkarılması için fabrika müdürlerinin telefonlarının dinlenmesi çağrısında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ