Alihan TELATAR
12 Haziran seçimleri için geri sayım başlarken Ak Parti, Eski başbakan ve Rize bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Rize’deki kurmaylarıyla bir araya geldi.

 

Pazar günü yapılacak olan seçim öncesi eski başbakan Mesut Yılmaz’ın CHP’yi desteklediği iddialarının konuşulduğu Rize’de Yılmaz’ın Rize’deki yakın arkadaşları ve kurmayları Ak Parti’nin Rize için birlik ve beraberlik yemeğinde buluştular.

Uzun yıllar Anap’ın il başkanlığını yaptıktan sonra Ak Parti’ye geçen ve il yönetim kurulunda görev yapan Nusret Karaca’nın organize ettiği Rize için birlik ve beraberlik yemeğinde Mesut Yılmaz’ın kurmaylarıyla bir araya gelip gövde gösterisi yaparken renkli görüntülere de sahne oldu. Dedeman Otel’de düzenlenen ve ilginin oldukça fazla olduğu yemek renkli görüntülere de sahne oldu.

37103

Devlet bakanı Hayatı Yazıcı ile birlikte milletvekili adayları Hasan Karal. Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın da hazır bulunduğu yemeğe Mesut Yılmaz’ın sağ kolu olan iş adamı Abdurrahim Albayrak, Anap’ın eski milletvekillerinden Mustafa Parlak, Avni Kabaoğlu, Rize eski Belediye Başkanı Hızır Hop ile birlikte Ayhan Hacıfazlıoğlu, Naci Atabey, Şaban Ali Razıoğlu, Tahsin Sancak, Eski ve yeni Belediye Başkanları, ilçe başkanları, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

37104

Ak Parti’nin Mesut Yılmaz’ın Rize’deki kurmaylarıyla gövde gösterisi yaptığı yemek yaklaşık 3 saat sürdü. Dedeman Otel’deki yemekte hem Ak Partililer hem de Yılmaz’ın kurmayları yaptıkları konuşmalarda önemli mesajlar verdi.

37102

Yemekte konuşan eski Milletvekili Mustafa Parlak, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte Rize’nin önemli rol oynadığını belirterek şunları söyledi:“Ben Anavatan Partisi’nden 2 dönem milletvekilliği ile birlikte bürokratlık yaptım. Konumum gereği bugüne kadar Ak Parti’ye hiç oy vermedik. Şimdi ise durum değişti. Mesut Yılmaz varken onun yanındaydık. Çünkü Genel başkanımız ve başbakanımızdı. Şimdi ise Başbakan Erdoğan’ın yanında olmak zorundayız.12 Haziran seçimlerinde desteğim ve oyum Ak Parti’nin. Bu Rize için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Hepinizden bu bilinç içinde hareket etmenizi istiyorum. Rize Başbakan’a karşı üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir”

Parlak’ın yapmış olduğu konuşma büyük alkış alırken Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sadece seçimden önce değil, seçimden sonra da Rize için birlik ve beraberlik içinde olacaklarını söyledi.

Mesut Yılmaz’ın Rize’deki kurmaylarına önemli mesajlar veren Bakan Yazıcı, “Ben AK parti’nin kurucularından biriyim. Uzun yıllar teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım. Bu sürede teşkilatlarımıza hep bunu önerdim. Teşkilatlarımızı siyaset yapmak isteyen herkese açmak zorundayız. Burada Rize için yaptığımız birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldik. Seçimden sonra bu devam edecek. Herkese kucak açarak yeni bir yapılanma içinde olmak için çalışacağız” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ