Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye gitmek için Trabzon'a gelen Yılmaz, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yılmaz, yeni bir parti kurulması yönünde bir çalışmasının olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, “Ben de hayretle okuyorum. Tamamen benim dışımda. Benim o yönde bir çalışmam yok. Ankara'da daha temaslar yapıyorum. Ama şu anda henüz daha kamuoyuna açıklayacak durumda değiliz” dedi.

Mesut yılmaz, “Türkiye'de yeni bir partiye ihtiyaç var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunu ben seçimlerden önce de söyledim, daha sonra da söyledim. Bana göre var. Türkiye gereksiz yere aşırı bir gerilime itildi. Türkiye'yi bundan çıkaracak, Türkiye'de yeniden gerilimi düşürecek, herkesi kucaklayacak bir patiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ama şu anda AK Parti hakkında açılan kapatma davası nedeniyle yeni bir siyasi konjonktür doğdu. Bunun nasıl gelişeceği de henüz daha belli değil. Şu anda gelişmeleri izlemek, Türkiye'nin geleceğine hazırlık yapmakla meşgulüz. Onun dışında şu aşamada kuruluş aşamasına gelmiş herhangi bir faaliyet yok.”

Yılmaz, Abdüllatif Şener ile birlikte hareket edip etmedikleri yönündeki bir başka soruya da “Abdüllatif beyle hiç görüşmedim” cevabını verdi.

Mesut Yılmaz, Rize ziyaretine ilişkin, bölgede yapılan hidroelektrik santrali yatırımları nedeniyle kendisine çok tepkiler geldiğini belirterek, bununla ilgili çeşitli toplantılar yapacaklarını ve hemşehrilerinin bu endişelerini gidermeye çalışacaklarını söyledi.
hürhaber
Editör: HABER MERKEZİ