ZÜBEYİR KINDIRA-İNTERNETHABER

ANKARA- Eski Başbakan Mesut Yılmaz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a hem sitemde bulundu hem de çifte standart uygulamaması çağrısında bulundu. Mesut Yılmaz, TBMM’ye gelişi sırasında habercilerin sorularına yanıt verdi. 

Yılmaz, Deniz Baykal hakkında ortaya atılan, “5 milyon YTL rüşvet”, “Ergenekon ile bağı” gibi iddiaların hatırlatılması üzerine, “1997 yılında benim hakkımda ortaya atılan bu tür mesnetsiz iddialar varken; Deniz Baykal her türlü iddianın araştırılması ve her türlü önergenin desteklenmesi gerektiğini söyleyip, öyle de davranmıştı. Şimdi kaderin garip cilvesi tecelli ediyor. Çifte standart uygulamayıp, tüm iddiaların araştırılması ve soruşturulmasına destek vermeli” dedi. 

Yılmaz, iddiaların ‘ciddi’ iddialar olmadığını ancak Baykal’ın tutarlı davranarak, bu iddiaların araştırılmasına yardımcı olması gerektiğini de vurguladığı konuşmasında; “Bana göre bu tür mesnetsiz iddiaları önergelerle, meclis soruşturmalarıyla, gensorularla gündemde tutarsanız gereksiz zaman kaybı olur. Ama Baykal çifte standart uygulamamalı ve 1997’de bana karşı yürüttüğü ilkesi gereği bu iddiaların araştırılmasına destek vermelidir” diye konuştu. 

Yılmaz, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’ün gizli buluşması ile ilgili sorulara ise; “herhalde konuşacak çok önemli şeyleri vardı…” demekle yetindi.

Editör: HABER MERKEZİ