Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen 'Ergenekon' davasının 115. duruşmasında çarpıcı gelişmeler yaşandı. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan önceki duruşmalarda talep edilen Susurluk raporunun gönderildiğini belirtti. Kutlu Savaş'ın hazırladığı raporun, Yılmaz'da olan kısımlarının avukatları aracılığıyla mahkemeye sunulduğu ifade edildi.

GÜNEY: İFADE VERMEM
Şengün ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Tuncay Güney hakkında yapılan işlemlerin sonucuna ilişkin istenen cevabın geldiğini de açıkladı. Buna göre, Güney'in ifadesinin alınması için Kanada'ya yazılan yazıya cevap geldi. Evrakta 'Güney'in ifade vermeyi reddettiği' belirtildi. Kanada yasalarına göre, kişinin ifade zorlanamayacağı belirtilen yazıda evrakta, 'Bu nedenle Güney ile ilgili Kanada'daki dosyasının kapandığı' vurgulandı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Osman Yıldırım, 'Danıştay davasıyla ilgili savunma yapmayacağım. İlgim yok' dedi.

ÖCALAN DOSYASI İSTENECEK
SANIKLARDAN Mehmet Zekeriya Öztürk, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu ile bazı gazetecilerin, PKK'nın MİT tarafından kurulduğunu söylediklerini ifade ederek, mahkemenin Genelkurmay ve MİT'e bu iddiayı sormasını istedi.  Öztürk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın dava dosyasının da istenilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ise Öztürk'ün talebi doğrultusunda Öcalan'ın dava dosyasının mahkeme tarafından istenilmesi yönünde görüş bildirdi.

Editör: HABER MERKEZİ