Yılmaz, Meclis Başkanlığı'na gönderdiği başvuru dilekçesinde TBMM Genel Kurulu'nda dün demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri yapılırken kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın, 2000 yılında yapılan ve Mavi Akım Projesi ile Türkiye'nin enerji politikalarının konuşulduğu kapalı oturuma göndermede bulunduğunu hatırlattı.

Kılıç'ın iktidarda ANAP, DSP ve MHP'nin bulunduğunu hatırlatarak, 'O genel görüşmede Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi menfaatlerini, kaç paraya, kime sattınız?' ifadeleri ile bizzat görevde bulunduğu döneme ait ağır ithamlarda bulunduğunu dile getiren Yılmaz şunları kaydetti:

'Söz konusu döneme ait Mavi Akım ve enerji politikaları ile ilgili iddialar daha önce araştırma ve soruşturma komisyonlarının konusu olmuş, sonuçta Yüce Divana taşınmış ve verilen beraat kararları ile ülke zararına olmadığı, hiç kimsenin hiçbir menfaat temin etmediği, yasa dışı hiçbir işlemin yapılmadığı tescil edilmiştir. Geçmiş bir dönemi zan altında bırakan bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için Anayasa'nın 97. maddesinin 2. fıkrası ile TBMM içtüzüğünün 71. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 2000 yılında yapılan Mavi Akım ve Türkiye'nin enerji politikaları ile ilgili kapalı oturum tutanaklarının yayımlanması için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.'

 

Editör: HABER MERKEZİ