Ergenekon’da ele geçirilen belgelerde hakkında ağır suçlamalar bulunan Mesut Yılmaz, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. “Bütün iddiaların hepsi gerçek dışı” dedi.

Bugün'ün dün 'Ergenekon'da Mesut Yılmaz'a ağır suçlama' başlığıyla manşetten verdiği haberler ile ilgili olarak, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy'dan açıklama geldi. Arısoy, haberde yer alan Aydınlık Dergisi, İşçi Partisi, Kombassan, TIR teşvikleri, Karadeniz mafyası, Finansbank, Delta'nın hayali ihracat vurgunculuğu ve Adnan Polat'ın kumar borçları konularındaki ifadelerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Geçmişte Mesut Yılmaz'la ilgili gündeme gelen Kombassan, Aydınlık, TIR’lar, Karadeniz mafyası ve Delta konularında ilgililere dava açtıklarını aktaran Arısoy, 'Bu davaların 10'da 9'u kazanıldı. Yılmaz hakkındaki bu haberlerin yalan olduğu da yargı kararlarıyla kesinlik kazandı.

Bütün iddiaların hepsi gerçek dışı' ifadelerini kullandı. Bayram: 10 yıl önce Sözkonusu belgelerde isimi geçen Kombassan Holding'in eski patronu Haşim Bayram ise '10 yıl önce yaşanmış konular. Tekrar gündeme getirmenin gereği yok' dedi. İddiaları asistanı aracılığı ile cevaplayan Bayram, konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini söyledi. Bayram'ın sağlık sorunları sebebiyle Kombassan Holding'deki görevinden de ayrıldığı belirtildi. Ağır iddialar Ergenekon Operasyonu kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramada Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen birtakım belgeler bulunmuştu. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner hakkında ağır iddiaların bulunduğu notlarda 'Yılmaz - Taner ekibi Kombassan'dan rüşvet olarak 7.5 milyon mark aldılar. Kombassan Holding'in bloke edilen 50 milyon markı ile ilgili blokajın kalkmasına rağmen Taner parayı serbest bırakmıyordu. Yüzde 15 komisyon alarak bıraktı. Haşim bayram önce şikayet ediyordu ama sonraları parayı verip blokajı kaldırdı' bilgisi yer alıyordu. (Bugün)

Editör: HABER MERKEZİ