Tayyip Erdoğan, Erbakan hocamızın çizdiği yoldan giderek onun yapmak istediklerini bugün bir bir hayata geçirerek milli görüşün en akıllı ve zeki talebesi olduğunu her hareketiyle bizlere göstermektedir.

Yıllardır özlemini çektiğimiz, milletimizin dört gözle beklemekte olduğu dış politikada ve iç politikada milletimizin haklı olarak hayal ettiklerini devletimiz bir bir gerçekleştiriyor. Ülke ve millet olarak bunun mutluluğunu ve sevincini de hep birlikte yaşamaktayız.

Tayyip Erdoğan dağılan tesbih tanelerine dönüşen ümmeti bir araya getirmek için var gücüyle çalışıyor ve bunun için yapması gereken işleri en iyi şekilde yerine getirmek için uğraş göstermektedir.

Müslümanlar kendi değerleri ekseninde bir güç birliği oluşturmak mecburiyetindedirler.

Asırlardır bu zorba zihniyetin ayaklarına kapanan ülkemizin, Müslümanların artık ayağa kalktığının sinyallerini görebilmekteyiz.

Onun için bu iradenin çok güçlü bir şekilde desteklenmesinde çok fayda görmekteyim.

Coğrafyamızda yapılan maddi ve manevi katliamlar bana göre son buluyor. Değerlerimizi ve insanımızı hedef alan bu hainlere daha fazla tahammül etmeyeceğiz ve bunun için ne gerekiyorsa devlet olarak millet olarak onu yapmaktan geri kalmayacağız.

Bu işleri yapmak öyle kolay değildir. Yıllardır bizi güçsüz duruma düşürerek o güçsüzlüğümüzden de yararlanarak istemediğimiz olayları istemeyerek de olsak bizlere yaptırdılar.

Buradan hareketle geçmişini bilmeyenler geleceklerini tayin edemezler. Biz geçmişimizi iyi biliyor ve bize yapılan yanlış işleri düzeltmek için ülke olarak millet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Türkiye’yi büyürse budayın, küçülürse sulayın diyen bir anlayışın elinden kurtarmak öyle hafife alınacak bir durum değildir.

Yıllardır bizi güçsüz duruma düşürerek bu milletin istemediği ve hak etmediği olayları zoraki olarak yine kendi içimizden insanlar bularak, bizlere yaptırılmış olmalarını asla unutmuş değiliz.

Hükümetimiz veya bu iktidarı, ilk başlarda belki taviz gibi görünen asla taviz olmayan güzel ve akilane bir düşünceyle kazan kazan sistemiyle hem ayakta durmasını becermiş hem de güçlü olmak ayakta kalabilmek için yapması gerekenleri bir bir hayata geçirmeye çalışmıştır.

Güç çok farklı bir şey, güçlü olmak ayakta durmak için yapılması gerekenleri hükümetimiz devletimiz fazlasıyla yapıyor. Bir yandan zaman kazanıyor bir yandan da yapmamız gerekenleri çok ivedilikle hayata geçirmeye gayret ediyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada elde ettiğimiz kazanımlar bizim haklı davalarımız ve bunun için yapılması gerekenleri planlı bir şekilde yapmamızın çok önemli göstergesidir.

Bizim bu haklı davalarımız Ayasofya, Kıbrıs meselesi, Azerbaycan Karabağ meselesi, Libya, Akdeniz, Suriye ve buna benzer bütün sorunların bugün bu durumlara gelmesi bizim gücümüzün nerelerden nereye geldiğinin apaçık örnekleridir.

Yeterli midir kesinlikle değil. Buna benzer bir sürü daha haklı davalarımız var. Bunları milletimiz çok iyi biliyor bunlar da yeri ve zamanı geldi mi hallolacaktır. Ülkemin bir vatandaşı olarak buna emin olabiliyorum.

Şunu da belirtmekte çok fayda görüyorum. Zor bir bölge ve coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın Joe stratejik ve jeopolitik olarak belki de en önemli yerinde yaşadığımızdan dolayı ve dünyadaki bütün devletlerin gözü de bu coğrafyanın üzerinde olduğu için sıkıntılarımızda maalesef bitmek bilmiyor.

Çok önemli olaylardan bir tanesi de Türkiye’nin dünü ile bugünü arasındaki karşılaştırma olacaktır. Her ne olursa olsun yapılan olayların artısı her zaman eksisinden çok fazla olduğudur. Bu gidiş gösteriyor ki bu gidişatın daha da artı hanesine çok şeylerin yazılacağını bizlere göstermektedir.

Her yazı yazdığımız zaman kendileri milli görüşçü diye geçinen eski dava arkadaşlarımız hoca ile alakalı bir şey söylediğimiz zaman hemen bize siz kim hoca kim diye ithamlarda bulunuyorlar.

Şimdi buradan hareketle hocamızın yapmak isteyip de yapamadığı ya da fırsatını bulamadığı bütün olayları onun talebesi olan benim gözümde en iyi milli görüşçü olan Tayyip Erdoğan yapıyor.

Buradan SP’li kardeşlerimize de bir iki laf söylemek istiyorum.

Siz ne yaptığınızın farkına bile değilsiniz. Çünkü sağlığında kendisine her türlü kötülüğü yapanlarla ortak olup, devletimizin altını oymak için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz.

Şimdi sizlere soruyorum. Erbakan hocamızın dün yapamadıklarını bugün yapıp hayata geçiren Erdoğan mı milli görüşçü, yoksa İstanbul belediye seçimlerine CHP’li bir adayın kazanması için her türlü destekleri bu zihniyetin seçilmesi için gayret gösteren SP’li kardeşlerim mi milli görüşçü?

Takdiri milletimize bırakalım diyorum ama milletimiz zaten cevabını tercihlerini 20 senedir AKPARTİ ve onun lideri Tayyip Erdoğan’dan yana kullanarak en güzel bir şekilde sizlere göstermektedir.

Milletimiz nezdinde sizin aldığınız oy da ortadadır. Bu millet kimin doğru kimin yanlış yaptığını çok iyi biliyor ve gereğini her zaman yerine getiriyordur.

Güzel günler bizleri bekliyor diyelim ve ülkemizin bu haklı yürüyüşüne elimizden gelen katkıyı vermekten çekinmeyelim.

Endişe edecek bir durum söz konusu değildir. Yolumuz doğru davamızda haklıyız, adalet yerini bulmak için var gücüyle çalışıyor.

Zafer inananlarındır ve zaferin çok yakın olduğunu görebiliyoruz.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun inşallah.