22 Temmuz seçimlerinde Rize'den bağımsız milletvekili seçilen eski başbakanlardan Mesut Yılmaz  yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu ancak bu yönde bir talebin olmadığını söyledi.   

22 Temmuz seçimlerinde memleketi Rize'den bağımsız milletvekili seçilen Mesut Yılmaz seçimlerden önce sık sık dile getirdiği yeni bir parti kurma çalışmalarına başlamadığını söyledi. Mesut Yılmaz  yaptığı açıklamada  TBMM'nin açılmasından bu yana hiç beyanat vermediğini hatırlatarak bir süre daha beklemenin gerekli olduğunu söyledi.

Seçimler öncesinde yeni bir siyasi oluşumun gerekli olduğu söylemlerini hatırlatan Yılmaz; 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin aldığını yüzde 47 oyun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz açıklamasında '. Vatandaş, AK Parti'ye yüzde 47 oranında destek verdi. Ben ise vatandaşın algıladığı AK Parti ile gerçek AK Parti'nin birbirinden farklı olduğunu, ancak bunun henüz toplum tarafından fark edilmediğini düşünüyorum. O nedenle henüz konuşmak için erken diyorum. Ama bana göre Türkiye giderek kutuplaşıyor. Bir yanda milliyetçi diğer yanda inançlara dayalı polarizasyonun büyük riskler doğurması olası. Bu ikili kutuplaşmayı aşmak için uzlaşmaya dayalı, ideoloji üstü, pragmatist yeni merkez siyasi bir yapıya ihtiyaç var. Ama Türkiye'deki şartlar henüz bunu hayata geçirecek olgunlukta değil' dedi. 

Japon modeli olarak isimlendirilen dört eğilimi aynı çatı altında birleştiren siyasi yaklaşımla yeni bir partinin kurulması gerektiğini ifade eden Mesut Yılmaz bu yönde Türkiye de bir talebin olmadığını söyledi. Yılmaz '  henüz parti kurma aşamasında değiliz. Yeni bir parti için ihtiyaç olduğunu görüyorum. Ama bu ihtiyaç henüz talebe dönüşmedi. Böyle bir talep ortaya çıktığında, buna cevap vermek için temas içindeyim.

ÇAY TV 

Editör: HABER MERKEZİ