Dilek ASLAN

BBP Genel Başkanı ve bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu BBP Rize il 3. olağan kongresine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Rize’ye geldi. 


Rize Dedeman otelde gerçekleştirilen Kongrede bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ne Miletvekilliği ne belediye başkanlığı, nede kişisel menfaat ve çıkarlar uğruna burada olmadığını ifade ederek, “Kimsenin inayetiyle burada değiliz. Tepeden inmedim. Gizli açık arkamızda, sağımızda hiçbir derin güç yoktur. İçte ve dışta hiçbir güç odağına tabi olmadık. Kimsenin karşısında eğilmedik. Biz başımız sadece Allah’ın huzurunda eğildi bundan sonrada böyle devam edecek. Bizim maksadımız büyük Türk milletini ezanıyla, bayrağıyla, vatanıyla, devletiyle özgür yapmak. Türk bayraksız olmaz, Türk ezansız olmaz, Türk devletsiz olmaz, Türk hürriyetsiz olmaz. Bunu yaşatmak için ekonomisini düzelteceğiz, çok üretmesini sağlayacağız. Nimeti ve külfeti adil paylaşacağız. Külfet Anadolu insanına, askerlik ona, şehitlik ona ama bankasıyla madenleriyle, varlığını sömürmek bize diyenlere yok artık yağma diyeceğiz” dedi.

Türkiye’de iktidarların değiştiğini ama milletin kaderinin değişmediğini söyleyen Yazıcıoğlu, “hep makyaj yaptılar. Makyajı kaldırdığınız zaman gerçek yüzleri ortaya çıktı. Bugün Türkiye Amerika, İsrail konsosyününün oluşturduğu bir kuşatma altına alınmıştır. AB’nin adeta güdümlediği iktidarlarla yönetilir hale gelmiş bulunmaktayız. İktidarda olan siyasi parti 5 yıl 367 Milletvekiliyle iş başında oldu. İktidara neden vermişti millet, güçlü bir şekilde gelsin, tek başına iktidar olsun, zorluk yaşamadan anayasamızı değiştirsin, siyasi partiler yasasını demokratikleştirsin, partilerin kapanmasını önlesin, seçim kanununu değiştirip vatandaşımızın adil bir seçim yasasıyla gerçek anlamda millet iradesini meclise taşınmasını sağlasın, köklü reformlar yaprak Türkiye’yi demokratikleştirsin. Türkiye’de mahzun bırakılmış insanların önünü açsın, İmam hatiplerin, Meslek lisesinin ve Anadolu kızının eğitim yapmasına imkân versin. Türkiye’de maraba gibi görünen, Kunta kinte muamelesi gören ve ikinci sınıf durumuna düşürülmüş olan mütedeyyin kesimlerimizin Türkiye’nin adil, şerefli vatandaşları haline gelmesi için, 28 Şubattan beri başlatılmış olan süreci durdur ve Türkiye’yi yerli yerine oturt diye iktidar yapıldı. 367 Milletvekilleriyle beraber AB’nin talep ettiği, bizim için önceliği olmayan yasaları çıkartmaya gösterdikleri gayreti milletin beklentisi olan yasalarda çıkartmada göstermediler” dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu AK partinin kapanmamasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Türkiye demokrasisi için önemli bir fırsat daha doğdu ve Türkiye daha fazla kaosa, iç kargaşaya sürüklenmedi. Ama Türkiye burada yine zaman kaybetti ve belirsizlerin meydana getirdiği gerilimlerle enerji kaybetti. Bunlar siyasi partiler yasası değişmediği için oldu. AK Partinin kapanmamasıyla beraber öyle bir karar alındı ki, kımıldadığın zaman seni kapatırım tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. Bu psikoloji içerisinde dün 367 Milletvekiliyle yapmadığı ya da yapamadıklarını bu saatten sonra hiç yapamayacağı kanaatindeyim. Türkiye parti kapatılmamakla rahatladı ama diğer tarafta demokratikleşme açısından daha zor bir sürece girdi. BBP olarak biz kuruluşumuzdan bu tarafa Cumhurbaşkanını doğrudan halk seçsin, siyasi partiler yasası değiştirilsin, parti kapatmalara son verilsin, vatandaşımız tercih kullanarak Milletvekili seçsin meclis liderler meclis olmaktan çıkarak milletin meclisi olsun, dokunulmamazlıklar sınırlandırılsın dedik ve siyasi partilerin kapatılmasına terör odaklı olmamak kaydıyla karşı olduğumuzu söyledik, sandıktan gelen sandıktan gitsin, partilerin mukadderatını sandık belirlesin dedik” dedi.

Konuşmanın ardından kongre yapıldı. Tek liste ile yapılan kongrede il başkanlığına yeniden Nusret Kaya seçilirken yönetim kuruluna Yunus Emre Köse, Gökhan Sarı, Muhammet kaçar, Furkan Şan, Süleyman Yılmaz ve hakan Bağdatlı seçildi.



Editör: HABER MERKEZİ