Rize'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bazı çay üreticilerinin kontenjan tepkisi ile karşılaştı. Yazıcı, bugünkü ziyaretlerini şehir merkezinde gerçekleştirdi. Erken saatlerde ziyaretlerine başlayan Yazıcı, esnafla ve sokaktaki vatandaşlarla görüştü. Bir üretici Çaykur'un uygulamak zorunda kaldığı çay alım kontenjanının kaldırılması talebinde bulundu. Üretici yaptığı açıklamada, 'Ben Çaykur'a 3 ton çay veriyorum. Yüzde 10 kontenjan uygulanıyor. Bu şekilde çay hasadını bir ayda bitirmem mümkün değil. Bu üreticiye zülümdür. Hiç değilse kontenjan yüz kiloda 20 kiloya çıkarılsın' dedi. 
Bakan Yazıcı, konuyla ilgili Çaykur ile bir görüşme yaptığını ve tekrar görüşeceğini söyledi. 
Öte yandan katıldığı bir televizyon programında Çaykur'un kesinlikle özelleştirilmeyeceğini açıklayan Yazıcı, şöyle konuştu: 'Çay bölgemizin en önemli geçim kaynağı ve stratejik bir ürün. Biz çayın önemini gerçekten iktidar olduğumuz günden bu yana bilen bir anlayışa sahibiz. Başbakanımız burada 14 Mayıs'ta geldiğinde çok açık ifade etti. Biz de söyledik, söylüyoruz. Kesinlikle Çaykur'un özelleştirilmesi diye bir proje, bir bakış, bir değerlendirme bizim gündemimizde yok. Hükümetimizin gündeminde yok.
Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili 1987 yılında bir karar alınmış. Ama özelleştirilen kamu iktisadi teşebbüslerini uygulama olarak biz özelleştirme idare başkanlığına bağlarız. Ama Çaykur Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı. Kesinlikle özelleştirilmesi söz konusu değil' 
Editör: HABER MERKEZİ