Devlet bakanı Hayatı Yazıcı Gazeteciler ve muhabirler derneğinde yaptığı basın toplantısında durum değerlendirmesi yaptı.

Rize Gazeteciler ve muhabirler derneğinde son değerlendirme toplantısını yapan devlet bakanı Hayatı Yazıcı 330 milletvekilini bulmaları gerektiğini söyleyerek” yasaları çıkartmamız için bu gerekli, 330 un üzerinde milletvekili çıkartmalıyız” dedi.

Seçimlerden umutlu olduğunu söyleyen Yazıcı “ Milletimiz hizmetlerimizden memnun bunu sandığa yansıtacaklar, siyaset hizmet ve proje üretme kapısıdır. Muhalefet proje üretmek yerine hakaret etmekte, onların tek ürettiği aile sigortası o bizde zaten var” dedi.

Türkiye’nin tempoyu hızlandırması gerektiğini söyleyen Yazıcı “ Bazı konularda geç bile kalındı, tempoyu daha hızlı hale getirmemiz gerek” dedi.

CHP yi eleştiren Yazıcı “ CHP iki dönemdir dokunulmazlıkları kaldıralım diye diretirken bugün cezaevlerinde olanları aday gösterdi. Ergenekon ve Balyoz operasyonundan içerde olanları dokunulmazlık zırhına bürümek istiyorlar. Hükümlüler için bunu yapamazlar. Hiç kimse bir aday ile ilgili tavsiyede bulunamaz. Yeni seçilecek mecliste bunun tartışması uzayacak, kimse yargıya baskı yapamaz parlamento yargının üstünde değildir. Parlamento yasa çıkartır gereği olur” dedi.

Kılıçdaroğlu nu eleştiren Yazıcı “ Hopa da ki olaylarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu daha önce yağmur eken rüzgâr biçer demişti, bugün orada Hopa da eşkıya görmedim dedi ve Polis memurunu ziyaret etti. Ana muhalefet önemli bir yerdir maalesef hayal kırıklığına uğradım, Kılıçdaroğlu gözlerini iyi muayene ettirsin. Eşkıya yok diyorsun o zaman polisin gözüne taşı kim attı” dedi.

Çay la ilgili kanun olmadığını söyleyen Yazıcı “ Organik çay i artırmak lazım, çaykur un diş Pazar payını mutlaka artırmalıyız. Çay fiyatlarında değişiklikler var. Biz fiyatı açıkladık 600 Krş bile çay alan var. Gönül isterdi ki fiyat bizim açıkladığımız fiyat olarak kalsın. Budama bu yıl son, geleceğe yönelik Çaykur un araştırmaları var. Dipten kesme mi olur, organik e dönüşümü bunu göreceğiz” dedi.

 
Editör: HABER MERKEZİ