Şemsettin SARI

* İlk kez; Çayeli Madenli'de ANAP'lı bir belediyeyi Devlet Bakanlığı ve başbakan Yardımcılığı düzeyinde ünvana sahip bir bir bakan ziyaret etti…

* Türkiye gündemini haklı olarak meşgul eden; HES' lerle ve 'Kanserojen madde' içeren Büyükdere havzası suyu ile ilgili bakana bir soru dahi sorulmadı…
 
 
 
T.C Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın Rize ve ilçelerini kapsayan 4 günlük gezi programı 21 Ağustos Perşembe günü başladı. Başbakan Erdoğan ile beraber Rize'ye gelen Başbakan Yardımcısı ve devlet Bakanı Hayati Yazıcı'da Rize’ye geldi. Beraberinde Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Üsküdar Ağır Ceza Hâkimi Burhan Kadıoğlu, Çayeli Belediye başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Madenli Belde Bld. Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sarı, İstanbul Avrupa Yakası Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Naroğlu ve İşadamı Tahsin Yazan ile beraber baba ocağı Buzlupınar Köyüne geldi.
 
 
 
Buzlupınar Köyünde kendi evinde sabah kahvaltısı yapan Devlet bakanı ve başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bir sure dinlendikten sonra beraberindeki bürokratlarla birlikte Madenli Belde Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sarı'dan beldenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Bakan Yazıcı; AB Katılım öncesi Mali Yardım anlaşması kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesinde 'Madenli Kanalizasyon Şebekesi Projesi' ile 483 bin EURO yardım almaya hak kazanan ve bu yatırımı 45 gün içerisinde gerçekleştiren belediye başkan yardımcısını tebrik etti.
 
 
Bakan Hayati Yazıcı'nın Belediye başkanlığını ziyareti ile ilgili olarak ÇAYHABER'e özel açıklamada bulunan Madenli Belde Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Sarı 'Bakanımızın ilk defa belediyemizi böylesine üst düzeyde bir unvanla ziyaret etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendisine beldemiz ile ilgili bilgi sundum. Son günlerde Türkiye gündeminde ses getiren ve haber konusu olan HES santralleri ve Kanserojen Madde içerdiği açıklanan Büyükdere havzası suları ile ilgili bir konuşmamız olmadı. Belediyemizde çok kısa bir sure kalmış olmasında ötürü bazı ihtiyaçlarımıza yönelik dosyaları bilahare kendisine takdim edeceğiz' dedi.
 


Öte yandan; AB hibe fonundan aldıkları 483 bin EURO paranın yüzde onunu teşkil eden 53 bin EUR tutarındaki kısmı kendi öz kaynaklarından 2007 Kasım ayında yatırdıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Sarı 'Beldemizde uygulanan AB hibesi ile Yazıcılar, Çamlıca, Maden ve Merkez mahallelerini 35 yıl sonrası ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanalizasyon altyapısına kavuşturduklarını 'ifade ederek;'Belediyemizin borcu yok, şu an sadece kanalizasyon alt yapı çalışmaları tamamlanan yol güzergâhında betolama çalışması yapılacaktır. Havaları yağışlı olması bu çalışmamızı engellemektedir. En kısa zamanda bu betonlama işi gerçekleştirilecektir' dedi.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ