DP  Rize il başkanı Tuncer Ergüven'in yazılı basına konu olan söylemlerini Siyasi kimliğine yakıştıramadığını ifade eden ANAP Rize İl Başkanı Yardımcı, Ergüven’in maksadını aştığını belirtti.

Yardımcı açıklamasında;

“Önce halkımızın, bu sürecin Temel çerçevesinin, Demokrat Parti  ile Anavatan Partisinin  İki eşit kurucu unsurdan birisi olduğunu ve bu biçimde, bütünleşilerek yeni yapı haline dönüştürüleceği gerçeğinin bilinmesi gerek.  Türkiye Cumhuriyetinin çok partili demokrasi yaşamına 1946 yılındaki kuruluşu ile öncülük ederek yüce değerler katan Demokrat Parti; Bu defa Günümüz Türk Siyasi Hayatının güzide iki partisi olan Anavatan Partisi ile Doğru yol Partisinin Bütünleşmek amacı ile müştereken oluşturdukları milletimizin varlığını,birliğini,refah ve mutluluğunu sürekli kılmayı amaç edinen siyasi bir teşekkül  halinde ;evrensel demokratik değerlere,Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına,siyasi partiler,seçim kanunları ve İnsan hakları Evrensel Beyannamesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine bağlı faaliyet göstermek üzere teşkilatlanmış siyasi partilerimizdir.

Ergüven Siyasi Ahlaka Uygun Davranmıyor!

Kavga için değil, kavgadan bıktığımız için. yeni bir cephe açmak için değil, cepheleri kapatarak ileri adım atmak için; kimsenin nefesini kesmek için değil, Ülkemize yeni bir nefes vermek için bütünleşiyoruz. Milleti kaplaştırmadan, bölmeden, kırmadan herkesin ortak olan sorunlarını çözmek için siyasete ihtiyaç vardır. Merkez siyaset işte bunun kapısıdır. Sayın ERGÜVENİN yazılı basında çıkan demeci ile bu siyasi düşünce ve ahlakı içerisinde olmadığı kanaati bende ve halkımızda hâsıl olmuştur.

İki genel Başkanların bütünleşme sürecindeki üstün katkılarına İl başkanları olarak bizlerinde tabanda kimseyi incitmeden, makam mevki düşünmeden, her iki tarafın, Merkez siyasetinin yeniden toparlanması  ve güç bulması için çalışmalıyız.

Maksadını Aşıyor!

Sayın Ergüven’i bütünleşme süreci ile ilgili yapıcı ve maksadını aşmayan, doğru beyanlar vermeye davet ediyorum. Bu tür Söylemler topluma ve  Tabanda Bütünleşme sürecine katkı sağlamayacağı muhakkaktır,

Talihsiz Açıklamalarından Dolayı Kınıyorum!

Bütünleşme sürecinde Üstün katkı ve çaba sarf eden DP lideri Sayın CİNDORUĞA ve ANAVATAN PARTİSİ lideri Sayın UZUN a  Anavatan Partisi Rize İl başkanı  olarak Bütünleşme sürecine tam destek verdiğimizi belirterek teşekkür eder, DP Rize il başkanı ERGÜVENİ ise talihsiz  açıklamalarından dolayı kınıyorum” dedi.

Ergüven Açıklamasında, ANAP’lılar DP Çatısında Birleşecek Demişti

Ergüven bir süre önce yaptığı açıklamada Anavatan Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Sayın Turgut Özal hiçbir zaman DP-DYP çizgisinde olmadığını belirterek, “Rahmetli Özal’dan sonra ANAP’ta Genel Başkanlık yapan Mesut Yılmaz da DP-DYP çizgisinde olmamıştır. Eğer şimdi Sayın Yılmaz DP çatısı altına giriyorsa bu doğru yolu bulduğunu gösterir.

DP-ANAVATAN birleşmesi değil, ANAVATAN’IN DP’ye birleşmesi söz konusudur. Bugüne kadar ANAVATAN şemsiyesi altında siyaset yapanlar DP şemsiyesi altına gireceklerdir” şeklinde konuşmuştu.       

karadenizgündem                                                      

 

 

Editör: HABER MERKEZİ