Seçkin Düğün Salonu’nda düzenlenen programda AK Parti Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, sivil toplum kuruluşu(STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 12 Haziran tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde, Rize Türkiye’de ismini duyuracak bir sonuç aldığını söyledi.

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşların görüş ve önerileri ve Rize’miz için ortaya koyulacak projeleri hep beraber değerlendireceklerini belirterek, ‘’Bunları Rize’mize hizmete dönüştürme konusunda hep beraber çalışacağız. Bu dönem önemli ve verimli bir dönem olacaktır. Sivil toplum örgütlerimiz Rize’nin menfaatleri doğrultusunda ortaya koyacakları çalışmaları bizler hayata geçirmek için mücadele vereceğiz. Sadece siyasiler olarak değil hep beraber kolektif bir aklı devreye sokarak Rize’mizin bu dönemde ciddi bir sıçrama yaşamasını ve sayın başbakanımızın azami ölçüde istifade edebilmenin yollarını hep beraber gerçekleştirmiş olacağız. ’’dedi.

AK Parti Rize milletvekili Nusret bayraktar, bizim amacımız milletvekili olmak değildir. Bunlar bir araçtı. Amaç ise insanlığa hizmet etmektir. İnsanların mutlu olmasına katkı sağlamaktır. Ülkede yaşayan insanlarımızın ve bölgede yaşayan insanlarımızın mutlu olabileceği bir geleceği oluşturmak için en güzel şekilde icra etmeye çalışıyoruz.

Devlet Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, bizim siyasi partililerimizin dışında meslek kuruluşlarımızın, odalarımızın, vakıf ve dernek düzeyinde örgüt yapıların önemi büyük olduğunu söyledi.

Demokratik mekanizmanın en önemi dönemi seçimlerin olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, ’’Toplumsal ölçekte bizim birlik ve bütünlük anlayışımız toplumsal yapımızın en büyük zenginliğidir. Rize’de yüzde 70 Türkiye genelinde yüzde 50 bir destek o birlik ve bütünlüğümüzün önemli bir yansımasıdır. Önümüzde cumhuriyetin 100. Yılında koyduğumuz bir hedef var. 500 milyar ihracat. Dünyanın on büyük ekonomisi arasında bir Türkiye. Tek başına Milli gelirin 20-25 milyar doları açtığı bir Türkiye.   Bunları belli ölçüde gerçekleşiyor olduğunu gördüğünüz zaman Türkiye’nin ne denli  kadar değişim ve dönüşümde sıçraması yapacağı açık.  Zenginliğimiz var. Ekonomik potansiyelimiz var. Esas olan bunlar doğru kullanmak.  Doğru projelere yönlendirmek.  İnsanı esas alarak icra planına koymak.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz olarak görüş ve düşünceleri belirttiler
Editör: HABER MERKEZİ