Dilek ASLAN

AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos zirvesinde gösterdiği tepkiye yönelik açıklamalarda bulunarak “Türkiye artık gündemi belirlenen değil, Gündem belirleyen bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirten Çırakoğlu “Uyuyan dev artık uyanıyor. 72 milyon nüfusa sahip ve bu nüfusun yüzde 50’sinn gençlerin oluşturması gerek dünyadaki dengeler açısından gerekse Orta Doğudaki dengeler açısında Türkiye önemli bir yere sahip kılıyor. Ne yazık ki Türkiye’nin bu gücünü geçmişteki bir takım idareciler görememiştir. İlk defa Türkiye’nin geçmişi ve tarihiyle büyük olduğunu gören bir liderle birlikteyiz” dedi.

Çırakoğlu, “Önceki yılları dikkate aldığımız zaman ülkemiz etrafındaki bütün ülkelerle kavgalı bir Türkiye, şimdi ise Başbakanımızın liderliğindeki Türkiye’de sınır ülkelerle önemli diyalogları olan hatta İsrail ve Suriye’yi bir masaya oturtabilen bir Türkiye var. Bu gözle baktığımızda Türkiye’nin hem barışa katkısı açısından önemli bir ülke hem de dünyada gelişen ekonomiler açısından dünyanın 17.si Avrupa’nın da 6. büyük ekonomisine sahip bir ülke olmuştur.” dedi.

Türkiye’nin şimdiye kadar hep edilgen bir ülke olduğunu belirten Çırakoğlu, “Şimdi ise gündemi belirleyen ‘ben büyük bir ülkeyim, benimde milletimin talepleri doğrultusunda bir çizgim var. Ülkemin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım’ diyebilen bir Türkiye var. Kendi gönlünüzde ve kafanızda, Türk milletinin sevgisine ve büyüklüğüne inanırsanız ülkeyi de büyütürsünüz. Başbakanımız, Davos zirvesinde şimdiye kadar Türk milletinin hasret kaldığı onurlu ve kişilikli bir duruş sergilemiştir. Başbakanımızın bu tavrı Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ilk defa diğer büyük güçler karşısında ‘benim istemediğim bir olay karşısında tavrım budur’ şeklinde tepkisini gösterebilen bir ülke haline geldiğimizi açıkça göstermektedir. Bu durum bizim için övünç verici ve ne kadar övünsek azdır diyebileceğimiz bir tablodur. Artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen bir ülke haline gelmiştir. Bunda da hiç şüphe yok ki en büyük pay Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için de Türkiye’nin önü açık ve aydınlıktır” şeklinde konuştu.

Başbakanın bu tavrına karşılık dış ülkelerinden her hangi bir tepki gelmesinin de yersiz olacağını belirten Çırakoğlu “bombardıman altında yanarak ölen çocukların ve oradaki diğer vatandaşların sesi olmak, onların savunuculuğunu yapmak kesinlikle tepki gösterilecek bir hareket değildir. Biz din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, nasıl ki Rusya - Gürcistan savaşında barışın savunucusu olmuşsak burada da aynı hassasiyeti göstererek barışın sağlanması için tepkimizi gösterdik” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ