Varlık Fonu yönetiminin, İstanbul Finans Merkezi Alt Fonu kurduğunu hatırlatarak yönetim kurulunun TSK'ya ait vakıfların kurduğu şirketlerin gelirlerine el koyma kararı almasını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 'Varlık Fonu bir alt fon kuruyor. Bu fon İstanbul Finans Merkezinin finansmanında kullanılacak. TSK'ya ait olan vakıfların parasına da el koyuyor.' dedi.
 
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında iktidarı müflis tüccara benzeten Bekaroğlu, 2016 yılında kurulan Varlık Fonu eleştirilerinin haklı olduğunun ortaya çıktığını, o zaman bunun paralel bir Hazine olacağını söylediklerini belirterek, 'Demokratik bir ülkede böyle bir fon kurulamaz. Anayasaya, uluslararası hukuka, Türkiye'nin kendi hukukuna aykırıdır, olamaz, bu Türkiye'yi yıkıma götürür demiştik.' diye konuştu.
 
BU ÇÖKMEDİR!
 
Diktatörlüklerde dahi görülemeyecek şekilde Varlık Fonu aracılığı ile Türkiye'nin bütçesinin neredeyse yüzde 40'ının TBMM'nin denetiminden kaçırıldığını öne süren Bekaroğlu, 'Bütün devlete ait olan kıymetlere; THY'den Ziraat Bankasına, BOTAŞ'tan Çaykur'a, şimdi de bakıyoruz ki, TSK'nın şirketlerine çöküyorlar. Bu tam bir çökmedir. Denetim filan yok. Bu kanun çıkarken, Plan ve Bütçe Komisyonunda çok tartışmalar oldu. Bağımsız denetim demişlerdi, bağımsız denetçi raporlarının Plan-Bütçe Komisyonuna gelmesi, orada görüşülmesi karara bağlandı. Bugüne kadar bir kere geldi; 2016'ya ait, çok az işlem yapılmıştı. Tartışma çıktı, tatil edildi komisyon ve bir daha da gelmedi. Denetlenmiyor yani.' diye konuştu.
 
Hükümeti müflis tüccara benzeten Bekaroğlu, şöyle devam etti:
 
'Daha önce yüzde 3'le alınan borç yüzde 9'la yeniden borçlanarak kapatılmaya çalışılıyor. İşte Türkiye'nin durumu budur. Bunun anlamı şu; yapacak hiçbir şey kalmadı, bankalar bana ne kart veriyor, ne bir şey veriyor. Gidiyorum en kıymetli; babamdan kalma saati, annemden kalma bileziği götürüp rehin bırakıyorum, bin liralık eşyayı rehin bırakıyorum 100 lira borç alıyorum, onu da yüzde 200'le alıyorum. Bunun anlamı budur. Babasından kalma altın saati tefeciye yüzde 200'le rehin bırakan adamın durumu nedir; borcunu ödeyemeyeceği için tefeci saate el koyacaktır. Şimdi Varlık Fonu, TSK'nın Vakıflarının kurmuş olduğu şirketlerin gelirlerine bile el koyuyor, gidiyor bütün varlıklarını rehin vererek borç alıyor. Türkiye'nin durumu budur. Bütün varlıklar gidiyor; Ziraat Bankası gidiyor, Çaykur gidiyor, BOTAŞ gidiyor...'
 
 
Editör: HABER MERKEZİ