MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 11. yılında, ''uğruna bir ömür adadığı Türk Milleti'nin esenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası bugün tehdit altına girdiğini'' öne sürerek, ''İçte ve dışta yazılmış hiçbir senaryonun Türk Milleti'nin kardeşliğini bozmasına izin verilmeyecektir'' dedi.

Türkeş, ölümünün 11. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Çeşitli illerden gelerek, erken saatlerden itibaren Türkeş'in mezarının bulunduğu Beştepe'de toplanan partililer, Ülkü Ocakları üyeleri ile törene katılan gruplar çeşitli sloganlar attılar.

Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile diğer MHP'li milletvekillerinin ardından tören alanına gelen Devlet Bahçeli, Türkeş'in kabri başında dua okudu, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden getirilen toprağı serperek, mezara su döktü.

Bahçeli, yaptığı konuşmada, toplumların başarılarını, sarsılmayan inanca sahip Türkeş gibi insanların liderliği altında yakalayabildiğini kaydetti.

''Türk milliyetçiliğine gönül vermiş dava adamlarının arasında en önemli mevkinin Türkeş'e ait olduğunu'' söyleyen Bahçeli, ''O, milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ve aksiyonuyla bu mücadeleye yeni, farklı anlam ve kuvvet kazandırmış bir tarihi şahsiyettir'' dedi.

-''Kurtuluşun yönü ve yolu bellidir''-

''Türkeş'in vefatının 11. yılında, uğruna bir ömür adadığı Türk milletinin esenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası bugün tehdit altına girmiştir'' diyen Bahçeli, ''Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel bir buhrana adım adım sürüklendiği'' görüşünü dile getirdi.

''Türk Milleti'nin bin yıllık kardeşliğini sorgulama noktasına kadar itildiğini'' savunan Bahçeli, ''Tarihte çok daha vahim konularda köklü adımlar atmış, varlığını ve kudretini tüm dünyaya göstermiş büyük Türk Milleti için bu yeni durumdan kurtuluşun yönü ve yolu bellidir. Milletimizin beklediği çözümün yegane adresi Türkeş mirası ve MHP'dir. İçte ve dışta yazılmış hiç bir senaryonun Türk Milleti'nin kardeşliğini bozmasına izin verilmeyecektir'' diye konuştu.

Törene katılanlar, Bahçeli'nin konuşmasının ardından sloganlar atarak dağıldılar.

Haberler.com 

Editör: HABER MERKEZİ