Mesut Yılmaz’ın attığı adımların sonucunda hep olumsuzluk yaşandığını, siyasi başarısızlığı nedeniyle parti kapatan bir kimliğe dönüştüğünü kaydeden Ergüven, Ekim ayında gerçekleştirilen kongre hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yargıtay Başsavcılığı tarafından yazılan yazıda kongrenin usulsüz olduğunun belirtildiğini hatırlatarak Yılmaz’ın herhangi bir siyasi kimliğinin bulunmadığını söyledi. Mesut Yılmaz’ı Parti Genel Başkanlığı noktasında da topa tutan Ergüven, Anavatan Partisi’nden gelen hiç kimseyi Demokrat Parti delegeleri genel başkan yapmaz, buna Mesut Yılmaz da dâhil, herkes yerini, haddini bilecek dedi.

Eleştirilerini sertleştirerek sürdüren Ergüven ayrıca, Demokrat Partinin başına geçebilecek isim konusunda ise DP’nin bu seçime girecek ciddi manada bir genel başkanı yok şeklinde konuştu. Seçim konusunda çarpıcı tespitlerde bulunan Tuncer Ergüven, başbakanın bu yıl sonuna doğru erken seçim kararı alacağını, referandum, başkanlık sistemi gibi adımların bunların hazırlığı olduğunu belirtti.

haberkaradeniz

Editör: HABER MERKEZİ