BMM Başkanı Köksal Toptan, asker olmayan kişilerin, askerlerle iştirak halinde işlediği suçların Cumhuriyet savcılıkları tarafından soruşturulmasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, “O gece mutabakatla gündem teşkil edildi. Belki CHP'li arkadaşların önergeden haberi yoktu. Doğrusu benim de haberim yoktu” dedi.

Toptan, Türkiyem Vakfı tarafından Devlet Resim Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe gelişinde gazetecilerin sorulanı yanıtladı.

Bir gazetecinin, TCK ve bazı kanunlarda yapılan değişiklikle ilgili sorusu üzerine Toptan, hem askeri hem de Türk Ceza yasalarında yapılan değişikliklerle sivil mahkemelerin yetkilerinin genişletildiğini belirtti. Söz konusu kanunun ayrıntılarını bilmediğini belirten Toptan, şöyle konuştu: “Muhtemelen burada da aynı şey söz konusudur. Sayın Adalet Bakanı açıklamasında, 'Konuşarak bunu yaptık' diyor. Muhtemelen de öyledir. Bir sorun olduğunu zannetmiyorum. O gece mutabakatla gündem teşkil edildi. Belki CHP'li arkadaşların önergeden haberi yoktu. Doğrusu benim de haberim yoktu. Muhtemelen konuşarak yapmışlardır.”

Editör: HABER MERKEZİ