Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Çay Haber Gündem programına konuk oldu.

Temurci programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Temurci’nin açıklamalarının satır başları;

- Yarın sokağa inemeyecek insanlar ülkeyi yönetiyor

“Bu ülkede herkes şunu bilsin yarın sokağa inemeyecek insanlar bu ülkeyi yönetiyorlar. İktidar koltuklarını altından çekin sokağa inecek yüzleri yoktur. Çünkü bütün değerleri tarumar etmişlerdir. Biz parti içerisinde Cumhurbaşkanımıza başta ailesi, çevresi, Damat, Binali Yıldırım ve İstanbul’da yapılanlarla ilgili önüne bir tablo koydum. Benim tanıdığım, benim çocukluğumda hayran olduğum ve rol model aldığım Tayyip Erdoğan o tabloyu alıp yeni bir gelecek tesis edebilirdi. Ben o tabloyu koyduktan sonra bu ahlaki yapıda benim artık kendisiyle siyaset yapmam mümkün olmadığını söyledim ve kendisinden müsaade istedim. Daha sonra İstanbul il başkanlığından ayrıldım. Ancak partiden ayrılmadım.”

- AK Parti’nin tüzüğü ihanete uğramıştır

“Bugün AK Parti’nin tüzüğü de AK Parti’nin programı da ihanete uğramıştır. Bugün Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Genel Başkanı parti içerisinde denetlemeye tabii tutulsun kendisi partiye üye olamaz. Çünkü programa tamamen aykırı hareket edilmektedir. Demokrasi yoktur, hukuk yoktur, her şey tek akla indirgenmiştir. Sadakat dışında hiçbir şey kabul edilmemektedir. Adalet hiç yoktur. Dolayısıyla milletten, sokaktan ve hayattan kopan AK Parti’den millette kopmuştur.”

- Bizim Tayyip diye bir şey kalmadı

“Hangi büyüğümüz bu ülkede yolsuzluğa, arsızlığa, hırsızlığa bizim Tayyip diyerek evet diyebilir. Bizim Tayyip diye bir şey kalmadı, o Tayyip eski Tayyip’ti. O bizim rol model olarak aldığımız bir Tayip’ti. O Tayyip kuşatıldı. Bütün idealler bitirildi. Parti diye bir şey kalmadı ve şu anda Doğu Perinçek’in rotasını çizdiği kendi oğlu için kürsülerden urgan atan Devlet Bahçeli’nin yön verdiği bir ülke ile karşı karşıyayız. Bu ülkede suç örgütü liderlerinin sözü bu ülkenin bakanlarından daha muteber hale geldiyse bunun müsebbibi Selim Temurci değil. Bunun Sayın Cumhurbaşkanımızın sorgulaması lazım. Bizim bir suçumuz varsa, biz milletimizi, ülkemizi Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha çok seviyoruz. Artık birilerinin kral çıplak demesi lazım. Biz bunu söyleyen insanlarız.”

- İktidarı millet sandıkta düzeltecek

“İktidarı millet sandıkta düzeltecek. Öyle bir şamar atacak ki. Ben uzun yıllar saha çalışmaları içerisinde bulunmuş bir insanım. Her hangi bir esnafın ya da vatandaşın ben AK Partiliyim dediğine rastlamadım. Esnaf şu anda çok kötü bir vaziyette. Sahaya çıkıyoruz KHK’lılarla karşılaşıyoruz, esnafın kredi borcuyla karşılaşıyoruz, EYT’lilerle karşılaşıyoruz, 3600 ile karşılaşıyoruz. Sahada insanlar bu sistem bize yaramadı diyor. Dolayısıyla bizim zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ya kimsenin düşmanı değiliz. Cumhurbaşkanımız desin ki gelin şunları oturup konuşalım yine gider konuşuruz. Bizim kişisel bir sorunumuz yok. Ama şuna üzülüyorum ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ten daha fazla idareci koltuğunda başbakan ya da cumhurbaşkanı olarak oturmuş bir insandır Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rizelidir. Rizelinin ve Türkiye’nin onuru her şeyden daha üsttedir.”

- Dinden çıkmadık, siyasi parti kurduk

“Yavaş yavaş korku dağılıyor. Biz sonuç itibariyle bir siyasi parti kurduk dinden çıkmadık. Yani sonuçta Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, bir Rizeli kardeşi olarak söylüyorum. Ben şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın o halini görüyorum. Etrafındaki o insanları görüyorum ben onun adına utanıyorum. Erdoğan’ın 20 sene sonra geleceği nokta bu olmamalıydı. Oğlunun kokain ticaretini maske ile açıklayan profili düşük başbakan için sessiz kalan bir lider olmamalıydı. Suhuletle, sütünetle, demokrasi ve hukuk içerisinde bu ülke değişecek ve Rizeli hemşehrilerim bana bir gün Selim neden daha fazla konuşmadın diyecekler.”

- Her ilde küçük Erdoğanlar ortaya çıktı

“Cumhurbaşkanımızın ülkemize büyük hizmetleri var. Biz bunları inkâr etmiyoruz. Erdoğan’ın yaptığı hatalar ve yanlışlar her şehirde küçük Tayyip Erdoğan’ları ortaya çıkarmaya başladı. Herkes onu kopyalamaya başladı. Milletin derdini dinlemekten aciz çok farklı bir kitle ortaya çıktı.”

- Bu bizi Kabe’ye değil, Moskova’ya getiriyor

“AK Parti’de bugün siyaset yapan makam ve mevki sahibi, harama bulaşmamış herkes benim kardeşimdir. Biz AK Parti’nin düşmanı değiliz. AK Parti’nin yönetici aklı raydan çıktı. Ak Partili saf temiz kardeşlerime artık bu bizi Kabe’ye değil Moskova’ya getiriyor diyorum. Bunu anlayın artık. Perincek’in rotasını çizdiği bir gemi bizi güllerle donatılmış bahçeye çıkartmayacak.”

- 2022 Ekim – Kasım aylarında Türkiye seçim yapacak

“Sokak ve saha artık yeter diyor. Bıktık diyor. Sokak her şeyi konuşuyor. Sokak ‘artık ülkeyi bitirdiler, bize sandığı getirin’ diyor. Daha fazla oyları düşmeden seçime gitmeden kendileri için daha rasyonel olacak. Türkiye’de son 25 yılda seçim kararını Devlet Bahçeli veriyor. Bahçeli, AK Parti’yi AK Parti olmaktan uzaklaştıran, toplumun bir bölümünü sürekli hain olarak adlandıran anlayışı haklim kıldı. Yarın sabah kalktığımızda Devlet Bey hadi seçime gidiyoruz dediğinde Türkiye’de bütün kartlar yeniden kırılır. Benim kişisel kanaatim önümüzdeki yıl Ekim veya Kasım ayında Türkiye bir seçim mutlaka yapacak. Şu anki Anayasamıza göre Haziran 2023’te seçime girersek Cumhurbaşkanı aday olamaz. Meclis’in erken seçim kararı alması durumunda Cumhurbaşkanı’nın bir hakkı daha ortaya çıkacak. Her ay 0,6 - 0,8 oy kaybediyorlar. İktidara karşı olan blok %70’e tırmandı.”

- Bahçeli, Erdoğan’ı ve AK Parti’yi bataklığın içine çekti ve orada bırakacak

“Artık Cumhur İttifakının kazanma şansı asla kalmadı. İttifak yaşamaya devam edecek mi edebilecek mi? Nasıl ki damat Erdoğan’ı ve AK Parti’yi bir bataklığın içine sürükleyerek ve ülkeyi istifa ettirerek kayıplara karıştı, Devlet Bahçeli’de siyaseten Erdoğan’ı ve AK Parti’yi o bataklığın içerisine çekti ve orada bırakacak. Bu durumda Türkiye’de bütün siyasi tablo değişecek.”

- Herkesin çay içtiği bir ülkede ÇAYKUR nasıl zarar ediyor?

“Varlık fonunu kaldırmazsak şu anda ÇAYKUR diye bir kurum kalmayacak. ÇAYKUR varlık fonuna devredildiğinden bugüne 2.1 Milyar TL zarar açıkladı. Rizeli hemşehrilerim bu soruyu Tayyip Erdoğan’a sorsunlar. Dünya’da kişi başı en fazla çay tükettiği ülke Türkiye’dir. Herkesin çay içtiği bir ülkede ÇAYKUR nasıl zarar eder. Türkiye nasıl batırılıyor olayına ÇAYKUR örneği verilebilir. Yandaşla, kayırmacılıkla, ehliyetsiz insanları oraya getirmekle bir ülkede batırılır, ÇAYKUR’da batırılır.”

- Para bitti, oyunda bitti.. Bunun hesabını birisi verecek!

“Berat beyin abisi benim sınıf arkadaşımdı, Sadık amca derslerine katıldığım birisiydi. Ben onların düşmanı değilim. Bu ülkede bir gece yarısı at izi it izine karıştır diyerek batırdığı bir ekonominin bütün sorumluluklarından yırtarak sırra kadem basan damat Berat Albayrak’ın millete hesap verme borcunu sürekli gündemde tutuyorum. 128 Milyar Doları hazineden aldınız ve sattınız. Kasada şu anda para yok. Merkez Bankasını 0’a getirmek için 55 Milyar Dolara ihtiyaç var. 15 Temmuz’da döviz 2.85’ti ve biz savaşa girmedik. Ne oldu ki döviz 4 kat arttı? Para bitti, oyunda bitti. Bunun hesabını biri verecek. Dünya’nın hiçbir ülkesinde eş zamanlı olarak faiz ve dövizin arttığı bir ülke yoktur.”

Editör: HABER MERKEZİ