AK Parti Rize il ve ilçe belediye başkanlarının görev süreleri içinde yaptıkları çalışmaların ve teşkilatlarla olan bağlarının değerlendirileceği teşkilat temayül yoklaması İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Yapılan temayül yoklamasında AK Parti’li olan Rize, Ardeşen, Fındıklı, Çayeli, Güneysu, Çahlıhemşin, İyidere, Kalkandere, İkizdere ve Derepazarı belediye başkanlarının değerlendirilmesi için teşkilatlar oy kullandı.

Temayül yoklamasında Genel Merkez tarafından görevlendirilen komisyonda başkanlığı Trabzon Milletvekili Asım Aykan, komisyon üyeliklerini ise Samsun milletvekili Ahmet Yeni ve Artvin Milletvekili Ertekin Çolak yaptı.

Temayül yoklamasında yapılan değerlendirmenin tasnifini Genel Merkezde yapılacağını belirten Trabzon Milletvekili Asım Aykan “Türkiye’de belediye başkanlığından gelmiş, yerel yönetimleri ciğerine kadar hissetmiş bir başbakanımız var. Bu Türkiye Cumhuriyeti için fevkalade bir şanstır. Türkiye bu şansı iyi kullandı, iyi de kullanacaktır” dedi.

Yapılan bu değerlendirmelerin bir iki aşamadan geçeceğini belirten Aykan “Genel Merkezin kurmuş olduğu komisyonlar var onların yapacakları değerlendirme ve en son Genel Başkanımızın kararıyla bu şekillenecektir. Dolayısıyla sadece burada yapacağımız çalışmayla bu işin sırrını tutarak ortaya koyduğumuz değerlendirmeyi ortaya koymak doğru olmaz. Bu bütün içerisinde en doğru kararı vermeye çalışacağız. AK Parti’nin prensiplerine uygun bir tane dahi fazla oyu bize kim kazandıracaksa onunla yola çıkmaya mecburuz. Tabi ki yapılan hizmetleri de göz önüne alacağız, pencereye her taraftan bakıp ona göre değerlendirme yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından teşkilat mensupları komisyonda görevli milletvekilleri gözetiminde oy kullanıldı. Oylamada il yönetimi, il kadın kolları yönetimi ve il gençlik kolları yönetimi bütün belediye başkanları için oy kullandı. 4 saat süren oylamaların ardından sandıklar komisyonda görev alan milletvekilleri gözetiminde açılarak sayıldı. İlçe ilçe ayrılan oylar zarflara konularak Genel Merkeze götürülmek üzere görevli milletvekillerine teslim edildi.

Temayül yoklamasına teşkilatların katılımının yüksel olduğu gözlendi. Rize Merkez’de 152 deleğeden 152 si, Ardeşen’den 175 delegeden 162’sı, Çayeli’nden 141 delegeden 119’u, İyidere’den 144 delegeden 141’i, Fındıklı’dan 143 delegeden 140’ı, Çamlıhemşin’den 173 delegeden 164’ü, Güneysu’dan 145 delegeden tümü, Derepazarı’ndan 139 delegeden tümü, Kalkandere’den 149 delegeden tümü ve İkizdere’den 144 delegeden 142’si temayül yoklamasına katılarak oy kullandı.

AK Partiye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre temayül yoklamasında mevcut başkanlara büyük oranda destek oyu verildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ