AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İsmail SAFİ İstanbul 2. Bölge 8. sıradan AK Parti Milletvekili oldu...

İsmail Konu ile ilgili yayınladığı mesajda şunları söyledi; Sevgili dostlar yaklaşık 60 gündür sizlerle beraber sahadayız. Bu süre içerisinde bizleri yalnız bırakmayan tüm teşkilatımıza, dostlarıma ve aileme teşekkür ediyorum.

Bizlerde Çayhaber olarak değerli hemşerimizi kutlar başarılar dileriz.

İSMAİL SAFİ kimdir?

20.01.1968 yılında Rize’de doğdu. Çataklıhoca İlkokulu, Gündoğdu Ortaokulu ve Rize Lisesi’ni bitirdi.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. “Sarp Sınır Kapısının Açılmasının Doğu Karadeniz Bölgesi Üzerinde Sosyo-Ekonomik Etkileri” konulu lisans tezini hazırladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Kent ve Çevre Bilimleri anabilim dalında yüksek lisansını tamamlayarak “Türkiye’de Bölgesel Yönetim Arayışları” konulu yüksek lisan tezini hazırladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi anabilim dalında doktorasını tamamlayarak “Türkiye’de Muhafazakarlığın Düşünsel Siyasal Temelleri ve Muhafazakar-Demokrat Kimlik Arayışları” konulu doktora tezini hazırladı ve doktora unvanını almaya hak kazandı.

“Türkiye’de Muhafazakar Siyaset Arayışları” adlı kitabını yayınladı.

Avrasya ve Türk Dünyası üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı, Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından fahri profesörlük unvanına layık görüldü.

Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun oldu.

Fatih Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak bulunup Uluslar arası İlişkiler Bölümü’nde“Kollektif Kimlik Milliyetçilik ve Etnik Unsurlar” konulu dersleri verdi.

TOBB Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü’nde öğretim görevlisi olup, “Karşılaştırmalı Siyasal ve Ekonomik Sistemler” konulu dersleri vermektedir.

AK Parti Siyaset Akademisi’nde “Türkiye’nin Siyasal ve İdari Yapısı” üzerinde dersler verdi.

İngiltere’de “Conservative Party” ve ona yakın NGO’lar üzerinde çeşitli çalışmalar yürüttü. İngiltere merkezli “Uluslar arası Genç Demokratlar Birliği” (IYDU) üyesidir.

Uluslararası Bağımlılıklarla Mücadele Örgütü (ICAA) Türkiye Milli Komite başkanıdır.

Avrasya Demokrasi Derneği’nin kurucusu ve genel başkanıdır.

Uluslar arası Karadeniz ve Hazar İşbirliği Vakfı’nın (BSCSIF) Türkiye başkanıdır.

AK Parti’nin Kurucular Kurulu üyesi olup, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Danışma Kurulu Üyeliği ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) görevlerinde bulundu.

Halen AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini ve  Ak Parti İstanbul Milletvekili görevini sürdürmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ