Ak Parti Rize milletvekillerinin biri taslağın çayın geleceği acısından önemli olduğunu iddia edip desteklerken diğeri şiddetle karşı çıkarak “çayın sonu olacaktır” demesi Ak Parti’yi ikiye böldü. Öte yandan bir çok sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de bu taslağa “çayın sonu olacaktır” diyerek şiddetle karşı çıkmışlardı.

 

Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çırakoğlu, burada yaptığı açıklamada Ali Bayramoğlu’nun açıklamalarına zıt bir konuşma yaptı. Çırakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında ÇAYKUR'un, özelleştirilmesinin söz konusu olamayacağını kaydederek 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki çayın garantörüdür. Bu düşünceden hareketle ÇAYKUR'un özelleşmesi AKP Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı süreci içerisinde söz konusu olamaz' dedi.

 

Rize Ticaret Borsası öncülüğünde hazırlanan Çay Kanunu Tasarısı’nda AKP'nin çalışması olmadığını belirten Çırakoğlu, 'Rize Ticaret Borsası tarafından hazırlanma aşamasında olan Çay Kanunu Tasarısı ile ilgili benim hiçbir bağlantım olmamıştır. Bu konuda ne bir fikir beyan etmişimdir, ne de benden fikir istenmiştir. Hazırlanan kanun tasarısını defalarca okudum ve sonuç olarak bu taslağın kabul edilemez bir şekilde önümüze konulduğunu gördüm' diye konuştu.

 

Taslağın halk nezdinde itibarı olmayan, vatandaşın çayını aldığı halde parasını ödemeyen, müstahsilin itibar etmediği özel sektörün işine geldiğini ifade eden Çırakoğlu, 'Bu taslak piyasa oluşturup ayakta durabilen özel sektörün işine gelmiyorsa, müstahsilin işine gelmiyorsa açık yüreklilikle söylüyorum AK Parti Rize milletvekili Dr. Lütfü Çırakoğlu'nun da işine gelmiyor. Bu yasaya bu nedenle ben de karşıyım' şeklinde konuştu.

 

Çırakoğlu, taslağın bakanlığa gönderildiği takdirde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan geçmesinin imkansız olduğunu vurgulayarak “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne gitmesi ise hayalden öteye geçmez” dedi.

karadenizgündem

Editör: HABER MERKEZİ