Bir dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller katıldığı bir televizyon programında ilginç açıklamalar yaptı.

TANSU ERDOĞAN'LA GÖRÜŞÜYOR
Çiller, “Tansu hanım Başbakan Erdoğan’la görüşüyor mu?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Evet, görüşüyor. Ekonomik konularda ona yardımcı oluyor. Ama bu konulara girmesek daha iyi. Böyle şeyler söylüyorum diye Tansu Hanım’dan kırmızı kart görüyorum sonra. ”

GARSONDUM
Özer Çiller, çocukluk ve gençlik yıllarını yoksulluk içinde geçirdiğini de anlattı: “Düşünün ben kolejde okurken arkadaşlarıma yemek servisi yapan bir garsondum. Beyaz ceketimle onlara servis yaptıktan sonra içeri girer kendi getirdiklerimle karnımı doyururdum.”

EZİK MİSİNİZ?
Balçiçek Pamir’in “Özer Çiller biraz ezik biri mi bu yüzden?” sorusunu da şöyle cevapladı:  “Eziklik kötü bir şey değil ki aslında. Eziklik insanın içine dönüşü demek. Garsonluk yaparken insan onu hissediyor ama bugünlere gelmemde bunun büyük etkisi var. Bakın ben 30 yaşıma kadar bir mektupta iki cümle yazamazdım şimdi beşinci kitabımı yazıyorum.”

Programda dördüncü  kitabı Yazgı: Değişken Kader’den de bahseden Çiller kendisinden geriye bir şeyler kalmasını istediği için yazdığını  söyledi ve kendisini sürekli geliştirdiğini de şöyle anlattı: “Hani hayatta kendimizi pazarlar dururuz ya. Önce annemize, babamıza, sonra öğretmenimize, patronumuza, eşimize… Yaşlandıkça da insan kendisini Tanrı’ya pazarlıyor galiba. İyi bir insan olayım istiyorsun.”

3Y FORMÜLÜ

Çiller kitabında aslında yazgıyla kaderin zannedildiği gibi aynı şey olmadığını ve kaderin tanrının geleceği bilmesi, yazgınınsa kendi hür irademiz olduğunun altını çiziyor. Ve insanın isteklerinin gerçekleşmesi için 3Y formülünün geçerli olduğunu şöyle anlatıyor: “Bu üç Y yetenek, yeterlilik ve yerinde olmak. Bakın bana nereden nereye? 20 yaşıma kadar bir bodrum katında geçirdim ama 30 senedir aynı yalıda oturuyorum demek ki insan bedelini öderse bu da olabiliyor. Benim en büyük hayalim yalıda oturmaktı hatta kayıkhanesi olan bir yalı diyordum işte 30 yıldır oturuyorum.” (Ensonhaber)



Editör: HABER MERKEZİ