Soylu, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Rize'de, DP İl Başkanı Tuncer Ergüven ve Rize Belediye Başkan adayı Zelkif Akgül ile Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde otobüsle vatandaşları selamladı.

Daha sonra merkeze bağlı Gündoğdu beldesine giden Soylu, DP'den yeniden aday olan Belediye Başkanı Kerim Kasap'ı ziyaret etti.

Buradan Çayeli ilçesine gelen Soyluyu hükümet meydanında coşkulu bir grup tarafından karşılandı. Otobüsten soylu burada partililerle kucaklaştıktan sonra Niyazi Çavuşoğlu caddesinde yürüdü ve esnaflarla selamlaştıktan DP İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, hükümetin 6.5 yıldır işsizlik sorununu çözemediğini iddia etti. Soylu, ''Üniversite mezunu gençlerimiz boş oturuyor. Bir ülke, bu kadar okumuş, eğitimli gencini boş oturtamaz. Bir sistem zafiyeti var ve Başbakan bunu çözemedi. Yapabilseydi biz de destek sağlardık. Ama yapamadılar, bu sorunlu sistemin bir parçası oldular. CHP ile 'al gülüm, ver gülüm' siyaseti yapıyorlar'' diye konuştu.

40 yaşında olduğunu belirterek Soylu, ''Sayın Baykal 42 yıldır siyasetin içinde. Allah aşkına bir tane fabrikada, çay fabrikasında imzası, katkısı var mı? Böyle bir siyasi anlayış olur mu'' dedi.

Demokrasilerde 4-5 yılda bir insanların, hükümetleri beğenmiyorlarsa bir uyarı yaptıklarını anlatan Soylu, ''Türkiye'ye sesleniyorum, 29 Martta eğer siz de memnun değilseniz bu hükümete bir uyarıyı hep birlikte verelim. Tepkimizi ortaya koyalım. Bu hükümete sarı kart gösterelim'' diye konuştu.

Çayeli ilçesinin ardından Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde de vatandaşları selamlayan Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesine hareket etti.

 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
Editör: HABER MERKEZİ