SP il başkanı Cemil Çolak Doğal güzellikleri kimsenin bozmaya hakkı olmadığını söyleyerek” Turizmcilerin iştahını kabartan bölgede suların yok edilmesine anlam veremiyorum” dedi.

 HES çalışmalarıyla doğal güzelliği tehlike altına giren İkizdere vadisinin  hakkında bir tepkide Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak’tan geldi,

Konuşmasında Allah’ın lütfettiği bu doğal güzelliğin heba edilmemesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak,  “İkizdere vadisi, doğa güzellikleri bakımından dünyanın sayılı doğa güzelliği turizmcilerin iştahını kabartan bir bölge. Geçtiğimiz yıllarda bu vadi turizm merkezi olarak ilan edildi. Akabinde bu yönde çalışmalar hızlandırıldı, yol programa alındı, kamulaştırma çalışmaları hızlandı. Ama gelişen süreçte onlarca firma bu bölgeye talipli olup HES projesi adı altında projeler yaptılar. Gelişen ülkelere baktığımızda bazı ülkeler çorak arazilere suni çalışma yaparak bahçe, orman haline getiriyorlar. Yapay havuzlar dereler yapıyorlar bölgeyi güzel canlı hale getirebilmek turizm merkezi yapabilmek içi. Biz ise ALLAH’IN bize lütfettiği bu doğal güzelliği irili ufaklı projelerle heba ediyoruz. Buna müsaade edilmemesi devletin bu konularda hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.

Yıllardır gündemde olup bir türlü yapılması bakımından adım atılmayan Ovit tüneline de değinen İl Başkanı Cemil Çolak, “ Ayrıca ovit tünelinin de ivedilikle programa alınıp bir an önce yapılması  böylece bölgeye hem turizm hem de ulaşım olarak Doğuya-Güneydoğuya açılan bir kapı görevini yapması her açıdan ilimiz için  bir kazanç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ