Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski milletvekili Veysel Candan olduğunu açıkladı.


YARIŞ SADECE AKP VE CHP ARASINDA DEĞİL
Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım töreninde, ''İstanbul'da seçimin sanki sadece AK Parti adayı Kadir Topbaş ve CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecekmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını'' ifade etti.

Saadet Partisi'nin İstanbul adayını açıklamasının ardından ''buradaki hesapların bozulduğunu'' söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Ankara'da da Gökçek ile Karayalçın varmış gibi hareket ediliyor. Şimdi bu hesabı da bozuyoruz. Seçim, Gökçek ile Karayalçın'dan ibaret olmayacak. Herkesin söylediği türküyü söylemeyen, neyi doğru biliyorsa onu söyleyen Veysel Candan kardeşimizi aday gösteriyoruz. Herkes şimdi otursun, hesabını yeniden yapsın.''

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''ekonomi politikalarının iflas ettiğini'' öne sürerek, ''Ya aslınıza, milli görüşe dönün ya da işi asıl olana teslim edin. Yeniden, büyük Türkiye modeli dışında hiçbir modeli kabul etmiyoruz ne Dubai modelini ne de IMF modelini'' dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım töreninde, ''26 Ekim 2008 düzenlenen kongrenin ardından partisinin yükselişe geçtiğini'' söyledi.

Ülkenin her tarafından partisine katılımlar olduğunu anlatan Kurtulmuş, ''Saadet Partisi, güçlü bir iktidar alternatifi olarak ortaya çıkmıştır. 29 Mart akşamı ülkenin her tarafından milli görüşçü belediye başkanları ile yola kaldığımız yerden devam edeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günlerden geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, ''krizin esas itibariyle bir medeniyet krizi olarak algılanması gerektiğini'' kaydetti. Kurtulmuş, krizin son 3 asırdır tüm kurumlarıyla dünyaya egemen olan medeniyetin çatırdamaya başlamasından kaynaklandığı görüşünü savundu.

İsviçre'nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na da değinen Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze konulu panelde gösterdiği tavrı siyasi olarak desteklediklerini kaydetti. Kurtulmuş, ''Ancak, bu tavır sonraki günlerde sürdürülemedi. İsrail'e karşı siyasi bir kararlılık ortaya konulamadı. Bu millet, sadece Başbakan Davos'ta Perez'e fırça atsın diye mi meydanlarda reaksiyon gösterdi'' diye konuştu.

Dünyada milyonlarca insanın açlık ve yoksulluk çektiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'de de nüfusun yüzde 20'sinin işsiz, milyonlarca vatandaşın ise açlık sınırının altında yaşadığını öne sürdü.

TÜRKİYE IMF'NİN KAPISINDA BEKLEYEMEZ
Davos'un pratik sonucunun IMF'in tükenmesi olarak özetlenebileceğini anlatan Kurtulmuş, ''Bizimkiler halen IMF'nin peşinde gitmeyi marifet sanıyor. Türkiye, artık IMF'nin kapısında bekleyen bir ülke olamaz'' dedi.

Türkiye'nin, eski Devlet Bakanı Kemal Derviş tarafından hazırlanan ekonomik programı uygulamaya devam ettiğini ifade eden Kurtulmuş, bu durumun ekonomik anlamda ülkenin sonunu getirdiğini savundu.

Vatandaşlara yere yönetimlerce yapılan yardımlara da değinen Kurtulmuş, ''Kömürle, pirinçle başladı. Şimdi iş beyaz eşyaya kadar uzadı. Bu kadar ciddiyetsiz devlet yönetimi olmaz. Bu arada, bu işten kimler zengin oldu onu da bilmiyoruz. Ekonomi politikaları iflas etti. Ya aslınıza milli görüşe dönün ya da işi asıl olana teslim edin. Yeniden, büyük Türkiye modeli dışında hiçbir modeli kabul etmiyoruz ne Dubai modelini ne de IMF modelini'' diye konuştu.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sefa Sirmen'in Kuranıkerim kurslarına ilişkin sözlerini anımsatan Kurtulmuş, ülkede bin 452 kursun kapalı olduğunu söyledi.

Bu kursların açılması için AK Parti ve CHP'yi birlikte çalışmaya çağıran Kurtulmuş, ''Samimiyet sınavı önünüzde. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz'' dedi.



ÇANKAYA'YA KADIN ADAY
Kurtulmuş'un konuşmasının ardından partiye yeni katılanlar ile Ankara'da seçime girecek belediye başkan adayları sahneye davet edildi. Aralarında tek kadın aday olan Çankaya Belediye Başkan adayı Esra Acun'un da bulunduğu belde ve ilçelerin belediye başkan adayları partililere tanıtıldı.
Editör: HABER MERKEZİ