Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede geçerli 993 oyun 922'sini alan Süleyman Soylu ilk turda genel başkan seçildi.

Diğer genel başkan adaylarından Nevval Sevindi 32, Refaiddin Şahin 26, Nuri Efe 12, Ramazan Yazgan 1 oy alırken, Cemal Önez'e ise oy çıkmadı.
 
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu dile getirmiştir'' dedi.

Soylu, Atatürk Spor Solunu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongre'de genel başkan seçilmesinin ardından delegelere teşekkür ederek, sonucun herkese hayırlı olmasını diledi.

'Biz bugün kardeşliğin, barışın, demokrasinin, iyi niyetin ve bu gelenekte büyümenin erdeminin ne olduğunu bütün Türkiye'ye gösterdik'' diyen Soylu, kongrenin bütün ülkeye mesaj verdiğini ve ''Türkiye'nin içerisinde bulunduğu duruma itiraz ettiğini'' söyledi.

Soylu, ''Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu dile getirmiştir. Hepimize büyük görev düşüyor'' dedi.

Aday olanlara da teşekkür eden Soylu, söylenen sözlerin kürsü masuniyetinde söylendiğini ifade etti.

''Bugün salonda bir düğün, şenlik yaşandığını'' ifade eden Soylu, ''Yarın bu partide bir devrim, değişim yaşanacak. Yarın yapılacak tüzük değişikliği son derece önemli. Bu partiyi gerçek sahipleri olan sizler yöneteceksiniz. Sorumluluk sizin üzerinizdedir'' diye konuştu.

Büyük bir mücadeleye başladıklarını belirten Soylu, ''29 Martta AKP'yi yere sermek büyük anlayışı gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Genel Başkanlık seçiminin ardından kongre ilk gün çalışmalarını tamamladı.

Kongrenin yarınki çalışmalarında Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeliklerine seçim yapılacak ve tüzük değişiklikleri oylanacak.
 
Öte yandan Soylu, konuşmasının başında tansiyonu düşünce konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Partililerin yoğun ilgisi karşısında duygulanan Soylu, 'Sevgiye ben dayanamıyorum da bu AKP nasıl dayanacak merak ediyorum' diye konuştu. Soylu, kürsüye getirilen sandalyeye oturtuldu. Yaklaşık 10 dakikalık dinlenmesinin ardından ceketi çıkartarak tekrar konuşmasına başlayan Soylu, “Biz kimseyi sevindirmeyeceğiz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ