İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde düzenlenen ’727’inci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katılanlara sahur ve iftar saatinde dağıtılmak üzere 3 TIR dolusu yemek ile 4 mobil büfe gönderdi. 

Bunu öğrenen MHP’li Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise 'Siyasi amaçla bunlar gönderildi. Kesinlikle bu yemekleri dağıtmam' diyerek karşı çıktı. Başkan Aydoğdu yardımın dağıtılmasını isteyen Bilecik Valisi Musa Çolak’la AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in de bulunduğu Kaymakamlık binası önünde tartıştı. Tartışma Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren’in Vali Çolak’ı kaymakamlık binası içerisine götürmesiyle son buldu. 

AKP Milletvekili Poyraz 'Geçen yılki Söğüt şenliklerde misafirlere yemek yetmemişti. Birçok insan aç kalmıştı. Eksikliği gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunları gönderdi. Olay kesinlikle siyasi amaçlı değil' diye konuştu. Aydoğdu şenliklere siyaseti karıştırmayacaklarını, yardıma ihtiyaçlarının bulunmadığını söyleyerek, 'Bizim yardıma ihtiyacımız yok. Şenlikler için 40 bin kişilik yemek hazırlıyoruz' dedi.


Editör: HABER MERKEZİ